Jaargang 4, 15 januari 2008
 

Project Runway en videogames voorbeeld voor journalistiek

 
afbeelding

‘Om te overleven in het huidige medialand-
schap moeten journalisten niet langer gedwongen worden achter technologische ontwikkelingen aan te hollen’, zegt hoog-
leraar Journalistiek en Nieuwe Media Mark Deuze. ‘In plaats daarvan moet worden geïnvesteerd in journalistiek talent.’ Vrijdag houdt hij zijn oratie.

 Lees verder

 
     

Nieuwe hoop op genezing van oogkanker?

 
afbeelding

Nieuwe behandelingstechnieken voor oog-
tumoren, vaatgroeiremmers als medicijn: een greep uit de onderwerpen van Gré Luyten, hoogleraar Oogheelkunde. Een hogere kwaliteit van leven voor de patiënt, moet volgens Luyten het doel zijn van medisch handelen. 15 januari houdt hij zijn oratie.

 Lees verder 

 
     

Groot Auditorium weer in gebruik

 
afbeelding

Met de oratie van prof.dr. Thijs van Kolfschoten, archeologie, is op vrijdag 11 januari het Groot Auditorium weer in gebruik genomen. Dat wil niet zeggen dat de verbouwing al is afgerond. Het was dus improviseren.

 Bekijk het fotoverslag

 
     

€ 1 miljoen per jaar voor arbeidsrecht

 
afbeelding

‘Dit is een erkenning van ons werk’, zegt prof.mr. Guus Heerma van Voss van de afdeling Sociaal recht van de Rechten-faculteit. De afdeling gaat € 1 miljoen EU-geld per jaar beheren. Met het geld wordt aan de Europese Commissie gerapporteerd over het arbeidsrecht in de EU.

 Lees verder

 
     

Kans voor kinderen met Duchenne

 
afbeelding

Leidse onderzoekers van het LUMC en het biotechbedrijf Prosensa hebben met succes een eerste proef gedaan met een nieuw medicijn tegen Duchenne spierdystrofie. Het artikel met het verslag van hun onderzoek heeft wereldwijd de aandacht getrokken.

 Lees verder