Jaargang 2, 12 december 2006
 

Ton Koopman: altijd op zoek naar authenticiteit

Ton Koopman onderzoekt hoe de componist wilde dat diens muziek zou klinken. En hij wil in Leiden een opleiding voor muzikaal talent opzetten waarin het zoeken naar authenticiteit in de uitvoeringspraktijk centraal staat. Oratie: vrijdag 15 december, mét muziek.

 Lees verder

 
     

Afghanistan heeft ‘Hoogezand Sappemeer’ nodig

‘Wij hebben Rembrandt en Hoogezand Sappemeer als bindende factoren. Afghanistan heeft ook gemeenschappelijke symbolen nodig, wil het land een eenheid worden.’ Dit stelt dr. Willem Vogelsang, Afghanistan-expert. Het opleiden van jonge Afghanen moet helpen deze symbolen te creëren.

 Lees verder

 
     

XTC en cannabis tasten reactievermogen aan

Regelmatig en langdurig gebruik van XTC en cannabis heeft nadelige effecten op het reactievermogen, ook op het moment dat de gebruiker weer nuchter is. Dit blijkt uit onderzoek van cognitief psychologe dr. Lorenza Colzato.

 Lees verder

 
   

Lokale belangen remmen milieuwetgeving uit Beijing

De lokale bevolking in China tolereert milieuvervuiling uit angst voor minder inkomsten. Dat concludeert Benjamin van Rooij, jurist en sinoloog, na twee jaar veldwerk in Zuidwest-China. Donderdag 14 december hoopt hij te promoveren op zijn onderzoek.

 Lees verder

 
   

Rechters van oorlogstribunalen als wetgever

Rechters van oorlogstribunalen beschikken nog niet over voldoende rechtsregels en jurisprudentie om hun uitspraken op te baseren. Daardoor zijn ze gedwongen zelf wetgeving te maken. Mia Swart onderzocht de rechtsvorming bij de tribunalen van Joegoslavië en Rwanda.

 Lees verder

 
   

Nieuwe zorgverzekeraar vergoedt Sportkaart

 
   

P&O Nieuws

 
   

En verder

    Racistisch en extreemrechts geweld  
    Twee expertisecentra van start bij ICLON  
     


Prof.dr. A.G.M. Koopman is benoemd tot hoogleraar in de Historische geïnformeerde uitvoeringspraktijk van de oude muziek.
Titel: Authenticiteit in de muziek
Vrijdag 15 december, 16.15 uur
 Lees verder


Huizingalezing door Carlos Fuentes: The Two Traditions: La Mancha and Waterloo. Pieterskerk, 15 december, 20.00 uur
 Lees verder

The King, his Ambassador, their Spies and Informants; Agency in Early Modern Europe. Internationaal PALLAS-colloquium. P.J. Vethgebouw, 18 en 19 december.
 Lees verder

Universitaire agenda


Dr. Clemens Löwik benoemd tot hoogleraar Moleculaire endocrinologie.
 Lees verder


De drang naar het hoog opleiden van een grote bevolkingsgroep heeft ertoe geleid dat de kwaliteit van de gemiddelde ‘juffrouw voor de klas’ drastisch is gedaald.
Carmen Vleggeert-Lankamp, 14 december (geneeskunde)
Meer stellingen


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief