Archief
 
Jaargang 2, 31 januari 2006
 

Nieuwe opleiding: islamitische theologie

De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld voor de nieuwe opleiding islamitische theologie. De afgelopen week werd bekend dat deze vierjarige bachelor-masteropleiding op 1 september begint. Dankzij een subsidie van 2,35 miljoen euro van het ministerie van OCW.

Lees verder

 
     

Diesdebat honger en vetzucht

Krankzinnig: inmiddels zijn er meer mensen te dik dan er honger lijden. Louise Fresco roept op tot een nieuwe ethiek over voedsel. Zaterdag 11 februari debatteert ze met gastronoom en notoire tegenstander Johannes van Dam, vertegenwoordiger van de voedingsindustrie Hans Eenhoorn en vertegenwoordiger van de voedseldistributie Fons Schmid.

Lees verder

 
   

Wonen op stand

Vandaag trekken de eerste studenten in Hugo de Grootstraat 32. In het voormalige Juridisch Studiecentrum zijn hoogwaardige eenheden voor buitenlandse studenten en onderzoekers gerealiseerd. Collegevoorzitter Douwe Breimer stelt dat het Horizon House een goed begin is

Lees meer en bekijk de foto-impressie

 
   

Europees licht op de biologische klok

In een nieuw Europees project wordt bestudeerd hoe licht de biologische klok bijstuurt. Dag in dag uit, seizoen in seizoen uit. Leids neurofysiologe Joke Meijer: ‘Ik wil de vertaalslag maken van moleculaire processen naar een hoger integratieniveau.’

Lees verder

 
   

Bang voor school

Als een kind het uit angst vertikt om naar school te gaan, heet dat schoolweigering. Vaak hebben schoolweigeraars de klassieke symptomen van schoolziekte. Drs. Marija Maric onderzoekt de komende vier jaar de effectiviteit van de cognitieve gedragsbehandeling.

Vierde portret in de serie Mozaïek-winnaars 2005

 
     

Kalender van universitaire Rembrandtactiviteiten

Het Rembrandtjaar is losgebarsten. De Universiteit Leiden is betrokken bij tal van activiteiten. Op 7 februari vindt de eerste Studium Generale-lezing plaats, over Rembrandts zelfportretten. Ook start de Rembrandt-concertreeks.

Rembrandtkalender

 
   

P&O Nieuws

 
   

En verder

Dies natalisviering voor alumni op 11 februari 2006

 
   

Prof.dr. A. Algra, Klinische epidemiologie van trombosebehandeling en trombosepreventie.
Titel: Hoofdzaken
Vrijdag 3 februari , 16.15 uur.
Lees verder


Op 2 februari organiseert de Rechtenfaculteit het Thorbecke Symposium ‘De sterke raad’, over de gemeenteraad. Een van de sprekers is minister Pechtold van Bestuurlijke vernieuwing.
Lees verder


Prof.mr. C.J.J.M. Stolker is geïnstalleerd als lid van de Visitatiecommissie gerechten (rechtbanken en gerechts-hoven).
Lees verder

Prof.dr. J. de Vries benoemd als lid Nationale Conventie
Lees verder


De Verenigde Staten zijn veel meer een voorbeeld en bron van inspiratie voor Nederland dan de uitdrukking ‘Amerikaanse toestanden’ doet vermoeden.
Erik van den Berg, 1 februari 2006 (geschiedenis)
Meer stellingen

Colofon
Archief