Jaargang 3, 3 juli 2007
 

Topteams presteren slechter

Machtige teams presteren slechter dan minder machtige. Dat blijkt uit onderzoek van sociaal psychologe Lindred Greer. De Amerikaans-Nederlandse promovenda krijgt volgende maand twee prijzen uitgereikt door de internationale Academy of Management.

 Lees verder

 
   

Wisseling van de wacht

Per 1 juli is prof.dr. Koen Kuijken aangetreden als de nieuwe directeur van de Leidse Sterrewacht. In deze functie volgt hij prof.dr. Tim de Zeeuw op die directeur wordt van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO).

 Lees verder

 
     

Het schoolschrift van Pieter

Schoolboeken uit de zeventiende eeuw zijn er genoeg, maar een schoolschrift uit die tijd is een unicum. Dr. Anneke Frank-van Westrienen vond er een en schreef er een boek over, waarbij ze vele oude drukken uit de Leidse UB gebruikte. Tentoonstelling vanaf vrijdag 6 juli.

 Lees verder

 
     

Het belang van vorm bij zwermende staafjes

Rammelende staafjes rijst vertonen, net als vogels en vissen, spontaan zwermgedrag. Wat precies de rol is van de vorm van de staafjes, is nog onbekend. Maar dát hun vorm ertoe doet, staat wel vast. Dat betoogt fysicus Martin van Hecke deze week in Science.

 Lees verder

 
   

Zien hoe het echt is

Negentien studenten van uiteenlopende opleidingen keerden op 8 mei terug van een studiereis reis naar Malawi, georganiseerd door Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden, SOL. Ze zagen hoe op allerlei manieren geprobeerd wordt het land op gang te krijgen. Maar: ‘Ontwikkelingssamenwerking is complex.’

 Lees verder

 
   

En verder

    Gratis gids Multicultureel Talent 2007  
     


Symposium Protagoras of Abdera: The Man, His Measure, July 5–7, 2007.
 Lees verder

Traditions in Persian Literature and Linguistics. Lipsiusgebouw, 5 en 6 juli 2007.
 Lees verder

Hortus kamermuziekfestival. Hortus botanicus, 13 juli t/m 3 augustus 2007.
 Lees verder

  Universitaire agenda


Koninklijke onderscheiding voor prof.dr. Ina van Berckelaer-Onnes
 Lees verder


Van studie-informatie tot cursus Scientific Writing, van tennisles tot mensamenu's.
 Lees verder

 Colofon
 Archief