Archief
 
Jaargang 2, 30 mei 2006
 

Wél onopgemerkt gebleven...

De meeste literatuurcritici en neerlandici merken het mythisch substraat in de moderne Nederlandse literatuur niet echt op. Ze beschouwen haar als ‘van religieuze smetten vrij’. Ten onrechte, vindt hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde Jaap Goedegebuure.

Lees verder

 
     

Eens een fietsendief, altijd een fietsendief?

Levensomstandigheden, zoals huwelijk of echtscheiding, hebben invloed op het aantal delicten van veelplegers, zo ontdekte Arjan Blokland eerder. Maar hoe komt dat? En zit er ook een patroon in de ernst van de delicten? Blokland vraagt door met een Veni-beurs.

Negende portret in de serie Veni-winnaars

 
     

Rembrandt in prent gebracht

Rembrandt was niet alleen zelf een productieve prentmaker, zijn werk is ook vele malen door anderen in prent gebracht. De reproductiegrafiek naar werk van Rembrandt is onderwerp van een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek.

Een voorproef van de tentoonstelling

 
   

P&O Nieuws

 
   


Prof.dr. A. Griffiths, Sanskrit.
Titel: Zolang als Zon en Maan nog Schijnen
Vrijdag 2 juni, 16.15 uur
Lees verder


Donderdag 1 juni om 16:00 uur houdt Robert H. Grubbs, winnaar Nobelprijs voor scheikunde, de Havingalezing in het Gorlaeus.
Lees verder


Prof.dr. Helias Udo de Haas, directeur van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden, heeft tijdens de internationale conferentie van de Society of Environmental Toxicology and Chemistry (SETAC) in Den Haag de ‘SETAC Europe award for lifetime achievement in Life Cycle Assessment’ ontvangen.
Lees verder

Iraanse prijs voor prof.dr. J.T.P. de Bruijn.
Lees verder


Dr. Martine Jager, hoofd laboratorium van de afdeling Oogheelkunde van het LUMC, is gekozen tot voorzitter van de Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO). Jager is de eerste voorzitter van buiten de VS.
Lees verder


Succes dient niet alleen gemeten te worden aan de hoogten die zijn bereikt, maar ook aan de obstakels die zijn overwonnen.
Pascalle Monraats, 6 juni (geneeskunde)
Meer stellingen

Colofon
Archief