Jaargang 4, 27 mei 2008
 

Voor het eerst DNA-volgorde van vrouw opgehelderd

 
afbeelding

Klinisch geneticus dr. Marjolein Kriek is de eerste vrouw en de eerste Europeaan van wie de DNA-volgorde in kaart is gebracht. Het gebeurde in het LUMC, in de uren dat het sequence-apparaat vrij was.

 Lees verder

 
     

Premier Balkenende bezoekt Fenestra

 
afbeelding

Op donderdag 29 mei bezoekt premier Balkenende Fenestra Disability Centre, het Leidse informatie- en servicecentrum, voor studenten met een functiebeperking. Zij bespreken met hem de belemmeringen die zij ondervinden op weg naar een baan.

 Lees verder

 
     

Geen verandering in zetelverdeling UR

 
afbeelding

De verkiezingen voor de Universiteitsraad hebben niet tot een andere zetelverdeling geleid. Minder studenten brachten hun stemmen uit. Vorig jaar stemde 22,4 procent van de studenten, nu 19,4 procent. Onder medewerkers was de opkomst hoger. Nu stemde 17,1 procent, twee jaar geleden 14,3.

 Lees verder

 
     

Cultureel Festival grootser dan vorig jaar

 
afbeelding

Meer landen, meer workshops, meer hapjes en drankjes en meer bezoekers. Het tweede internationale Cultureel Festival van ISN-R dat zondag 25 mei werd gehouden, was weer een succes. Vice-rector Rietje van Dam roemde het initiatief tot deze ont-moeting van culturen.

 
     

'Welk probleem willen we eigenlijk oplossen?'

 
afbeelding

In juni bespreekt de Tweede Kamer het wetsvoorstel Excessieve beloningsbestand-delen. Welk probleem wil de wetgever eigenlijk oplossen met deze wet? En in hoeverre voldoet de wet aan algemeen aanvaarde criteria voor belastingwetgeving? Henk Vording vraagt het zich af in zijn oratie op 30 mei.

 Lees verder