Archief

Leidse wetenschap gaat online

In de loop van dit jaar komen alle Leidse proefschriften op het web. Dit is onderdeel van een operatie om de hele wetenschappelijke productie online op te slaan en toegankelijk te maken. Van artikelen tot archeologische databases.

Lees verder

 
   

Kunnen staten gestraft worden?

Op welke gronden kunnen omwonenden schadevergoeding claimen voor schade door de Betuwelijn? Hoe komt het internationaal humanitair recht tot stand? Kunnen staten gestraft worden? Drie problemen waar Leidse juristen de komende jaren hun tanden in gaan zetten.

Lees verder

 
   

Ouders in de collegebanken

Honderden ouders van vwo’ers die belangstelling hebben voor studeren in Leiden, bezoeken een Ouderdag in het Academiegebouw. Ze kunnen er zonder hun zoon of dochter kennismaken met de Leidse universiteit.

Lees verder

 
   

400 jaar Nederland-Marokko

In 1605 riep Nederland de hulp van Marokko in tegen de Spaanse overheersing. Sindsdien is er altijd contact geweest tussen beide landen. De Leidse universiteit viert 400 jaar Nederland-Marokko met een Studium Generale-serie.

Lees verder

 
   

Europese erkenning Nanoscience

De Europese Commissie erkent de nieuwe masteropleiding Nanoscience & Nano-technology. Deze Europese opleiding wordt verzorgd door vijf Europese universiteiten, waaronder twee Nederlandse: Leiden en Delft.

Lees verder

 
   

Oostersche weelde tentoongesteld

Islamitische slagers, moskeeën en Ali B. Ze zijn niet meer weg te denken. Maar de culturele invloed van ‘de Oriënt’ gaat veel verder terug dan vandaag of gisteren. De Universiteits-bibliotheek wijdt er een tentoonstelling aan.

Lees verder

 
   

Nieuwe hoogleraar prehistorie

Harry Fokkens wordt de nieuwe hoogleraar Europese prehistorie. Hij is de opvolger van Leendert Louwe Kooijmans. Fokkens is projectleider van het Maaskantproject en schreef over het vorstengraf bij Oss.

Lees verder

 
   


Een hoogtepunt van de lustrumviering wordt ongetwijfeld het feest op 9 juni. Hét feest? Diverse feesten in diverse sferen op diverse locaties.
Lees verderOne advantage of a part-time job is that it gives you more time to finish the job.
24 februari, M. Atallah
Meer stellingen


Herta Müller liest aus ihrem Essayband 'Der König verneigt sich und töt'.
Donderdag 24 Februari, 13:15 uur
Lees verder

Colofon
Archief