Archief

Louise Fresco Cleveringahoogleraar

Louise Fresco is komend academisch jaar Cleveringahoogleraar aan de Universiteit Leiden. Zij gaat colleges geven over het recht op en de verantwoordelijkheid voor voedsel.

Lees verder

 
   

Iraanse prijs voor Jan Hogendijk

In de middeleeuwen was de islamitische wereld het centrum van de wetenschap. Jan Hogendijk schreef er een boek over en kreeg een Iraanse prijs uit handen van president Khatami.

Lees verder

 
   

Rijke schakering Leidse masters

Wie kennis wil maken met de Leidse masteropleidingen is op vrijdag 18 februari bij alle faculteiten van harte welkom. Op die dag houden alle faculteiten open huis voor bachelorstudenten uit Leiden en de rest van Nederland die op zoek zijn naar een master.

Lees verder

 
   

Fossiele genen

Leiden krijgt een nieuw laboratorium dat DNA kan isoleren uit materiaal tot 100.000 jaar oud. 21 februari wordt deze ‘Leiden Ancient DNA Facility’ geopend.

Lees verder

 
   

Amerikaanse handelsdelegatie in Leiden

Een handelsdelegatie van 35 Amerikanen uit ‘farma-staat’ New Jersey bezoekt Leiden. Ze willen contacten leggen voor de Amerikaanse farmaceutische en life sciences industrie. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het Leidse life sciences onderzoek en in het Bio Science Park…

Lees verder

 
   

Hersenbrekers op Taalkunde Olympiade

Op zaterdag 19 februari buigen 112 vwo-leerlingen zich in Leiden op de nationale Taalkunde Olympiade over een aantal lastige taalkundevragen. Hoe beantwoordt een leerling uit Ede een vraag over het Sanskriet, zonder deze taal te kennen?

Lees verder

 
   

Peter de Knijff hoogleraar populatiegenetica

Het lab van geneticus Peter de Knijff in het LUMC is, naast het Nederlands Forensisch Instituut, het enige in Nederland dat forensisch DNA-onderzoek mag doen. Per 1 maart wordt De Knijff hoogleraar.

Lees verder

 
   


Tijdens de lustrumweek vindt de finale plaats van het Leids theaterfestival. Elke universitair samengestelde groep kon zich hiervoor aanmelden.
Lees verder


‘Vertalen wat er staat’ is een onbruikbaar vertaalprincipe; elke vertaler ziet iets anders staan.
Mark Leenhouts, 17 februari
Meer stellingen


Willem van Heel fotografeerde de miniscule onderdelen van het inwendige van planten. Bekijk het resultaat in de Brasserie van de Hortus botanicus, tot 20 maart.
Lees verder

Colofon
Archief