Studenten e-nieuws 7  
donderdag 29 september, collegejaar 2011/2012  
 
 
 
  Nieuwsbrief voor studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid  
 
 
  Faculteit 3 oktober gesloten
In verband met de viering van het Leidens Ontzet zijn het Kamerlingh Onnes gebouw en de Sterrewacht op maandag 3 oktober gesloten.
 Lees verder
 

 
  Rechtenstudente in halve finale VN Jongerenverkiezing. Stem!
De Leidse bachelorstudente in de rechten Kirty Matabadal is doorgedrongen tot de halve finale van de Nederlandse Jongerenverkiezing voor de Verenigde Naties. ‘Deze week moet het gebeuren’, zegt Kirty. ‘Ik hoop op massale steun uit de Leidse universiteit.’
 Lees verder
 

 
  Foto's propedeusebuluitreiking verkrijgbaar
De groepsfoto's die bij de opening van het facultair jaar en de propedeusebuluitreiking op woensdag 7 september jl zijn gemaakt, zijn vanaf nu beschikbaar.
 Lees verder
 

 
  Studeren in de UB? Boeken lenen? Vraag nu de LU-Card aan!
Als je regelmatig studeert in de UB of boeken leent bij de UBL, dan heb je vanaf 31 oktober een LU-Card nodig. Vraag de kaart daarom nu aan! De Leiden University Card is een elektronisch legitimatiebewijs. Met de LU-Card krijg je toegang tot de UB en andere gebouwen met toegangscontrole. De LU-Card wordt ook je lenerspas van alle universitaire bibliotheken. 
 Lees verder
 

 
  25 oktober | Actualiteitencollege over doodstraf
De executie van Troy Davis op 21 september j.l. brengt de doodstraf weer in het middelpunt van de belangstelling. Professor William Schabas (Middlesex University, Londen) en professor Paul Cliteur stellen deze gebeurtenis in een actualiteitencollege ter discussie.    
 Lees verder
 

Meer nieuws
Week van de Diversiteit 10-14 oktober
Bijeenkomst: Cercle français des étudiants néerlandais en droit