Zegel Universiteit Leiden
 
 
 

» Read this newsletter in English

 
 

Bas Haring en Kyteman over vrijheid, kunst en wetenschap

 
 

De een is hoogleraar, presentator, schrijver, de ander trompettist en bandleider. Ze worden geïnterviewd over vrijheid, kunst en wetenschap. Kom luisteren naar Bas Haring en Colin Benders, alias Kyteman. In Het Paard van Troje in Den Haag op 23 juni.

» Lees verder

   
  transparant  
 
 

University Sports Challenge

 
 

Volg een van de 40 clinics tijdens de University Sports Challenge op 25 juni: boksen, salsapiloxing, cheerleading, karate...je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan. En moedig tussendoor je sportieve collega's of medestudenten aan die in de meerkamp hun krachten meten. Met onder meer bumperballen, apenkooien en life size Angry Birds.

» Lees verder

   
  transparant  
 
 

Feest: ben jij erbij?

 
 

Alle kaarten voor het lustrumfeest op 26 juni zijn uitverkocht! Dus je boft als je erbij bent - veel plezier met de Jeugd van Tegenwoordig en de andere bands! Geen kaartje? Voor de afterparty kun je aan de deur nog kaarten krijgen.

» Lees verder

   
 
 
 
 

Lustrumactie: Kans voor studenten


Doe mee aan de lustrumactie van de Universiteit Leiden!
Ga naar Steun Leiden en geef studenten uit Afghanistan en Zuid-Afrika een kans om het verschil te maken in hun land.

 
 
 

 
 
 

Twee tentoonstellingen

 
 

24 studenten maakten een tentoonstelling over 440 jaar geschiedenis van de universiteit. Gratis te bezoeken op het Rapenburg tot 19 juni: Celebrating Curiosity.

En vanaf 27 juni is er op een unieke locatie, in de Meelfabriek, de tentoonstelling Global Imaginations. Toonaangevende kunstenaars uit alle continenten presenteren hun werk, waarin zij hun visie op de huidige geglobaliseerde wereld verbeelden.

   
  transparant  
 
 

Conferentie 'Humanity in Action' in Den Haag

 
 

Lezingen en workshops door academici, diplomaten en activisten en bezoeken aan Haagse internationale organisaties: Leiden University College The Hague en Den Haag zijn gastheer van de conferentie 'Humanity in Action' van 25 t/m 28 juni.

» Lees verder

   
  transparant  
 
 

Voor in je agenda: Nacht van Kunst en Kennis 19 september

 
 

Om niet te missen, dus zet vast in je agenda voor na de zomer: op zaterdag 19 september is de Nacht van Kunst en Kennis. Met speciale ontvangst voor alumni!

» Lees verder

   
  transparant  
 
  »

Onze geschiedenis

 
visitekaartje
 
»

Dossier vierhonderdveertig

 
visitekaartje