English version
 
Studentennieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 15 februari 2021
 
 
Verbeter je studie: vul de Nationale Studenten Enquête in
 
Help ons je opleiding en studiesituatie te verbeteren door vóór 15 maart de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen. Je maakt dan kans op mooie prijzen én de universiteit doneert per ingevulde enquête 25 cent aan corona-onderzoek: #wakeuptocorona. Een link naar de NSE zit in je uMail.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Read this newsletter in English
 
 
 
 
 
Check de corona-updates
 
In de corona-updates van de Universiteit Leiden lees je welke effecten de coronamaatregelen hebben op jouw studie en studentenleven.
 
 
 
 
 
Sneeuw, een mini-cortège en een rectoraatswissel: een bijzondere dies natalis
 
Geen hooglerarencortège, slechts een handvol mensen in de zaal en een dik pak sneeuw buiten de Pieterskerk: het was in vele opzichten een bijzondere dies natalis op 8 februari 2021.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Online Masterweek
 
Op zoek naar een specifieke master, of ben je je nog aan het oriënteren? In de Online Masterweek van 10 tot en met 12 maart ontdek je welke master het beste bij jou past.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Diversiteitscongres 2021: kleine acties kunnen inclusiviteit nu al vergroten
 
‘Een cultuurverandering vraagt veel tijd’, zei (toen nog) vicerector Hester Bijl op de slotbijeenkomst van het universitaire diversiteitscongres op 26 januari. Het bood wel veel handvatten om nu al kleine stapjes te zetten.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Studenten en bewoners werken in kenniswinkel aan maatschappelijke vraagstukken
 
Kenniswinkel ‘Leren met de Stad | Op Locatie’ opende op 8 februari voor het eerst zijn (digitale) deuren. Het dé plek in Leiden Noord waar studenten, bewoners en professionals samen maatschappelijke vraagstukken aanpakken.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Student Bram wilde als jongetje burgemeester worden
 
Bram Geurds (20) is al van jongs af aan gefascineerd door politiek. Hij ging politicologie studeren en is actief in de Jongerenraad Westland. Die wordt dus later politicus. Nou nee, niet per se.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Mededelingen
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten
 
 
 
 
 
Blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen