Studentennieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 17 september 2020
 
 
Toename besmettingen: hoe gaat de universiteit er mee om?
 
Het aantal besmettingen in Nederland neemt weer toe – en mogelijk dus ook onder studenten en medewerkers van de universiteit. Hoe gaat de Universiteit Leiden daarmee om? En wat zijn de dilemma’s? We spraken erover met de rector, ons hoofd veiligheidszaken en twee bestuurders.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Corona: help de universiteit veilig te houden
 
 
 
 
 
 
'Als tutor ben je de vraagbaak voor een vliegende start’
 
Alle eerstejaars bachelorstudenten van de Universiteit Leiden worden ingedeeld in een tutorgroep, met een student als mentor en een docent als tutor. Met name in coronatijd is dit extra contact broodnodig.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Hester Bijl in de media over corona en vrouwelijk leiderschap
 
Vice-rector Hester Bijl werd geïnterviewd door de Leidse televisiezender Unity en door het Economic Board Zuid-Holland. In beide interviews gaat ze dieper in op de effecten van de coronacrisis op de universiteit, en op haar toekomstige rectoraat van de Universiteit Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Ingetogen Opening Academisch Jaar als symbolisch nieuw begin
 
Met een enigszins uitgeklede plechtigheid werd op 31 augustus het nieuwe collegejaar ingeluid. Met zo’n 150 aanwezigen in de vertrouwde Pieterskerk en een kleine duizend via de livestream.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Ingrid Tieken in de ban van Haagse talen
 
Taalkundige Ingrid Tieken-Boon van Ostade, in juli met emeritaat gegaan, gaat onverdroten door met haar project Haagse talen. Onlangs kwam een digitale tourguide online en er komen wetenschappelijke publicaties aan.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Rie en haar Heeren
 
Als een ware moeder waakte Rie Schild-de Groen zeventig jaar lang over ‘haar’ Heeren, de bewoners van Minervahuis ’t Heerenhoeckje, Rapenburg 110.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Mededelingen
 
 
 
 
 
Blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen