Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 29 juni 2021
 
 
Superbenen kweken voor de Tour met hulp van Leidse data science
 
De Tour de France is van start gegaan. Alleen de fitste renners maken kans op geel in de loodzware wielerronde. Leidse datawetenschappers helpen Team Jumbo-Visma om hun renners optimaal voor te bereiden.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek Kamerleden in teken van interdisciplinair onderzoek en samenwerking
 
De vaste Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bracht een werkbezoek aan de Vereniging van Universiteiten (VSNU) – met de Universiteit Leiden als decor.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Duurzaamheid en energie: AI-onderzoek in Leiden, Delft en Rotterdam
 
Van energietransitie tot stikstofcrisis: kunstmatige intelligentie kan er flink bij helpen. Onderzoekers van de drie Zuid-Hollandse universiteiten brengen dat samen in een stroomversnelling. Drie van hen vertellen over de samenwerking in onderzoek naar AI voor energie en duurzaamheid.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Missie geslaagd: statiegeld op plastic flesjes
 
Na een jarenlange lobby van milieuactivisten komt er per 1 juli dit jaar statiegeld op kleine plastic flesjes. Een van de boegbeelden in die strijd is alumnus Merijn Tinga.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Tien docenten ontvangen Senior Kwalificatie Onderwijs
 
Tien gedreven docenten ontvingen op 28 juni hun Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO). We vroegen een aantal van hen wat deze kwalificatie voor hen betekent, wat ‘goed onderwijs’ volgens hen inhoudt, en wat hen zo gepassioneerd maakt over onderwijs.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Pionier Christiaan Weijts: clandestiene romancier in literaire kringen
 
In een nieuwe reeks laten we (voormalige) studenten aan het woord die als eerste in hun familie naar de universiteit gingen. De eerste is schrijver en columnist Christiaan Weijts (1976). ‘Ik hield altijd wel het gevoel dat elk moment iemand op mijn schouder kon tikken, omdat men mijn clandestiene aanwezigheid had ontdekt.’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen