Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 15 juni 2021
 
 
Inschrijving introductieweken geopend: dit kun je verwachten
 
Kom je studeren aan onze universiteit? Dan heten we je graag van harte welkom. Met drie verschillende introductieweken zorgen we ervoor dat er voor ieder wat wils is: in Leiden, Den Haag én voor internationals.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar Rabat
 
Het luchtruim was al bijna gesloten toen Leidse studenten en medewerkers vorig jaar in allerijl het Nederlands Instituut in Marokko (Nimar) moesten verlaten. Hoe gaat het ruim een jaar later met dit Leidse instituut in Rabat?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Je zelfbeeld trainen helpt bij het kiezen voor de juiste studie
 
Hoe je over jezelf denkt is belangrijk voor de keuzes die je maakt. Adolescenten staan voor een toekomstbepalende studiekeuze, terwijl hun zelfbeeld nog sterk in ontwikkeling is. Lastig? Zelfbeeldtraining tijdens een tussenjaar kan uitkomst bieden, blijkt uit onderzoek van psycholoog Laura van der Aar.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Middeleeuws Oegstgeest deed zaken met heel Europa
 
Generaties Leidse studenten en wetenschappers deden archeologisch onderzoek naar de vroeg-middeleeuwse geschiedenis van Oegstgeest. Dat maakt de oude nederzetting een van de best gedocumenteerde vindplaatsen uit die tijd.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Podcast: de vriendelijke studentenrevolutie
 
Tijdens de studentenprotesten van 1969 werd het Academiegebouw van de Universiteit Leiden een tijdlang bezet door studenten. Zij eisten openheid en medezeggenschap. In een nieuwe aflevering van de UBLpodcast neemt historicus Pieter Slaman je mee terug naar deze roerige periode.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Mladić veroordeeld tot levenslang: missie geslaagd?
 
Ook in hoger beroep is Ratko Mladić veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor genocide en oorlogsmisdaden. De uitspraak is een van de laatste van het Joegoslaviëtribunaal. Missie geslaagd?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen