Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 18 mei 2021
 
 
Waarom extreem-rechts lokt
 
Wat beweegt Nederlanders lid te worden van radicaal- en extreem-rechtse groeperingen? Promovendus Nikki Sterkenburg volgde diverse activisten voor haar onderzoek.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe Owada-wisselleerstoel in Leiden en Tokio
 
De universiteiten van Tokio en Leiden stellen samen een wisselleerstoel in die vernoemd is naar professor Hisashi Owada. De Owada-leerstoel is gericht op de interactie tussen internationaal recht en internationale betrekkingen in interdisciplinair perspectief.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Leidse studenten becommentariëren live games op Twitch
 
Drie Leidse studenten gaan hun kennis over geschiedenis delen terwijl ze videogames spelen. De livestreams vinden plaats op het populaire streamingplatform Twitch.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Terug naar de scanner: hersenwetenschap in coronatijd
 
Veel neuropsychologen maken voor hun onderzoek gebruik van de hersenscanners in het LUMC. Toen de coronacrisis uitbrak dreigde heel wat psychologisch onderzoek in de soep te lopen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Vijftig jaar Universiteitsraad: ‘In Leiden gebeurde alles iets Leidser’
 
Deze week zijn de universitaire verkiezingen, ruim vijftig jaar geleden is daar voor geknokt. Ook in Leiden lieten de studenten van zich horen, al waren de acties wat minder revolutionair dan elders.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Nederland zag de Tweede Wereldoorlog wel degelijk aankomen’
 
Nederland werd op 10 mei 1940 volkomen verrast door de aanval van het Duitse leger. Toch? In zijn proefschrift ontkracht Wouter Linmans dat idee.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen