Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 13 april 2021
 
 
Kleinere dosis coronavaccin nodig dankzij huidprik
 
Duizenden mensen droegen het afgelopen jaar financieel bij aan onze crowdfundingsactie #wakeuptocorona. Een van de gefinancierde projecten is een onderzoek naar huidvaccins. Die bieden mogelijk evenveel bescherming als een injectie in de spier, maar dan met een veel lagere dosis.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Het geheime leven van de zeespons
 
Rara, wat wordt meters hoog, maakt antibiotica aan en kan tweeduizend jaar oud worden? Promovendus Lina Bayona Maldonado onderzocht de wondere wereld van de zeesponzen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Studenten maken online tentoonstelling over Hugo de Groot
 
Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Studenten reconstrueerden zijn leven aan de hand van boeken, prenten en brieven.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Drie projecten met Leidse wetenschappers ontvangen subsidie uit Nationaal Groeifonds
 
Met een investering van (minimaal) 646 miljoen euro wil het kabinet zorgen voor meer economische groei in Nederland. Een deel van het bedrag uit dit Nationaal Groeifonds gaat naar wetenschappelijke innovaties waarbij de Universiteit Leiden is betrokken.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Zo reist water van interstellaire wolken tot planeten
 
Hoogleraar Ewine van Dishoeck schreef met een internationaal team van collega's een overzichtsartikel over alles wat we dankzij ruimtetelescoop Herschel weten over water in de interstellaire ruimte.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Alumna eerste vrouwelijke rector van Venetiaanse universiteit
 
Alumna Tiziana Lippiello is sinds vorig jaar de eerste vrouwelijke rector magnificus aan de Ca' Foscari Universiteit in Venetië. Vanuit deze rol wil ze haar steentje bijdragen aan emancipatie in de academische wereld.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
En ook...
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen