Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 6 april 2021
 
 
Rector Hester Bijl: ‘We hopen op veel, maar zijn ook realistisch’
 
De gezamenlijke universiteiten lobbyen voor een ‘normaal’ collegejaar vanaf eind augustus met fysiek onderwijs, en ook de Universiteit Leiden is hier voorstander van. Rector Hester Bijl licht toe hoe het onderwijs er dan uit kan zien. Ook blikt zij terug op één jaar lockdown.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Niet op vakantie? Ga er deze zomer virtueel op uit!
 
Veel mensen missen in de lockdown de kans om nieuwe omgevingen te ontdekken. Dat is jammer, want het triggert het leersysteem in de hersenen, concludeert neurowetenschapper Judith Schomaker.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Een leefstijl-app maken, of toch een kinderboek? Zomercursus voor bèta's
 
In de intensieve online Summer School Science Communication krijgen jonge bètawetenschappers deze zomer de kans om te leren écht contact te maken met publiek.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Podcast: Een gevaarlijke cobra in de studio
 
Biologiestudent Roel Wouters is weg van slangen, in het bijzonder spugende cobra’s. In deze aflevering van Enkeltje Wetenschap vertelt hij over zijn onderzoek. ‘Deze slang heeft nog naast de koning gestaan!’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Invloed Chinese overheid op Chinese Nederlanders is beperkt
 
De Chinese overheid oefent slechts in beperkte mate direct of indirect invloed uit op Chinese Nederlanders. Dat concludeert het LeidenAsiaCentre.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Wie zijn de Leidse alumni in de Tweede Kamer?
 
Van de 150 gekozen volksvertegenwoordigers hebben er 25 in Leiden gestudeerd of promotieonderzoek gedaan. Wie zijn dat en welke studies zijn favoriet onder deze Kamerleden?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
En ook...
 
 
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen