Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 30 maart 2021
 
 
Universiteit Leiden steunt actie Normaal Academisch Peil
 
De Universiteit Leiden ondersteunt de ‘alarmdag’ van Normaal Academisch Peil op 6 april. Bestuurders, medewerkers en studenten van 14 universiteiten luiden de noodklok en vragen het Kabinet structureel 1,1 miljard euro te investeren in academisch onderwijs en onderzoek.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe technologie voorkomt massale slacht van jonge haantjes
 
In Ovo, een spin-off van de Universiteit Leiden, ontwikkelde een techniek om op hoge snelheid al in het ei het geslacht van kuikentjes te bepalen. Zo werden al 150.000 kuikentjes op een diervriendelijke manier geboren.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Onderzoek Coco Kanters ‘herwaardeert’ geld
 
Promovendus culturele antropologie Coco Kanters onderzocht alternatieve munteenheden. Ze ontdekte dat geld geen ongrijpbaar fenomeen is, maar een stuurbaar product dat kan voortkomen uit bepaalde waarden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Alle studenten willen gezien en gehoord worden’
 
Een veilige plek om urgente maatschappelijke kwesties zoals racisme met elkaar te bespreken. Bestuursleden van de Leidse studentennetwerken Space to Talk About Race en Afro Student Association vertellen waarom dat nodig is.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Corona-afval doodt dieren over de hele wereld
 
Overal ter wereld, op het land en in het water, raken dieren verstrikt in corona-afval of krijgen het in hun maag, waarschuwen Leidse wetenschappers. Ze vragen hulp van iedereen om de gevolgen beter in kaart te brengen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Studentenkabinet presenteert ‘regeerakkoord’
 
Het Studentenkabinet, een schaduwkabinet met daarin studenten van Nederlandse universiteiten, heeft zijn eerste ‘regeerakkoord’ gepresenteerd.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen