Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 16 maart 2021
 
 
Morgen verkiezingen: lees je snel nog even in
 
De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen nadert zijn ontknoping; weet jij al wat je gaat stemmen? Wellicht krijg je een duidelijker beeld na het lezen van deze bundeling van artikelen. Leidse onderzoekers en studenten zijn op allerlei manieren betrokken bij de verkiezingen.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Eén jaar universiteit in tijden van corona
 
Precies een jaar geleden ging de universiteit plotseling grotendeels op slot, midden in het collegejaar. Een terugblik in woord en beeld.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Zoetwatervissen bedreigd door opwarming van de aarde
 
De leefgebieden van zoetwatervissen worden bedreigd door het opwarmen van de aarde. Dit is aangetoond in een studie van de Radboud Universiteit, in samenwerking met onder meer de Universiteit Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Hoe reageert het brein van ouders op feedback over hun kind?
 
Ouders blijken gevoelig voor feedback die ze over hun kind ontvangen. De mate van gevoeligheid hangt af van de ‘roze bril' waarmee ze naar hun kind kijken.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Waarom we gedetineerden een stemplicht moeten geven
 
Zit je ergens ter wereld in de gevangenis, dan is de kans groot dat je niet mag stemmen. Als het aan de Leidse onderzoekers Tom Theuns en Andrei Poama ligt, wordt zo’n stemverbod snel ingeruild voor een stemplicht.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Janssen COVID-19-vaccin goedgekeurd voor gebruik in EU
 
Het coronavaccin van Janssen-Cilag International N.V. is op 11 maart goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vaccin.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen