Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 16 februari 2021
 
 
Leidse student ontdekt oudste Nederlandse literaire vrouwengenootschap
 
Evi Dijcks ontdekte in de collecties van Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) vermeldingen van het oudste literaire vrouwengenootschap in Nederland.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Medical Delta AI for Computational Life Sciences
 
Nu het steeds beter lukt om de moleculaire gegevens van cellen en weefsels te ontsluiten, schept dat direct een nieuwe uitdaging. Want hoe vind je in die enorme hoeveelheid data de juiste informatie voor onderzoek?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Maatschappij- en Gedragswetenschappen: van inzicht naar impact
 
De Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Nederlandse universiteiten zetten in op veerkrachtige samenlevingen, transparante wetenschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. Op 11 februari presenteerden zij over deze thema's een gezamenlijk sectorplan.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Kabeljauw gedraagt zich anders in lawaaiige omgeving
 
Onderwaterherrie, afkomstig van seismisch onderzoek, zorgt ervoor dat Noordzeekabeljauwen zich anders gaan gedragen. Dat blijkt uit onderzoek van Leidse biologen in samenwerking met Belgische collega’s.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Wisseling van de wacht in het ACPA-bestuur
 
De Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) heeft sinds kort een nieuwe wetenschappelijk directeur. Erik Viskil neemt het roer over van Henk Borgdorff, die de functie vier jaar bekleedde. We spreken de voormalige en huidige directeur.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Benoemingen en laureaten
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen