Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 2 februari 2021
 
 
'Vrienden kunnen samen veel voor elkaar krijgen'
 
De Leidse burgemeester Henri Lenferink ontving op 29 januari de Scaligerpenning van de Universiteit Leiden, uit handen van rector Carel Stolker. Lenferink kreeg de penning vanwege zijn verdiensten voor de universiteit.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Diversiteitscongres 2021: kleine acties kunnen inclusiviteit nu al vergroten
 
‘Een cultuurverandering vraagt veel tijd’, zei vicerector Hester Bijl op de slotbijeenkomst van het universitaire diversiteitscongres op 26 januari. Ze sprak over de weg naar een diverse en inclusieve universiteit. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Een circulaire economie gaat over veel meer dan recyclen
 
Het is de Week van de Circulaire Economie. Maar wat maakt een economie nu circulair? En hoe circulair is onze universiteit eigenlijk?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Corona en de kloof tussen burger en expert
 
In deze serie afscheidsgesprekken gaat rector Carel Stolker nog eenmaal in gesprek met mensen van binnen en buiten de universiteit. In deze aflevering politicoloog Tom Louwerse en EenVandaag-journalist Rozemarijn Lubbe over de kloof tussen burgers en experts.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Doneer aan het Leiden Empowerment Fonds
 
De wens van Carel Stolker: een universiteit voor álle talenten. Daarom richt hij als afscheidscadeau het Leiden Empowerment Fonds op, voor eerstegeneratiestudenten en -wetenschappers. 'Een geweldig initiatief voor studenten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!'
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Hoe dieren elkaar versieren
 
Willen wij mensen nog wel eens iets aantrekken wat toevallig in de mode is, dieren doen niets zomaar. Achter een mooi verenkleed of oorverdovend brullen zit maar één boodschap: ik ben in topconditie. De evolutionaire versiertrucs van dieren, uitgelegd door gedragsbioloog Carel ten Cate.
 
›  Doneert u ook?
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen