Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 19 januari 2021
 
 
Twee psychologen op date met de rector
 
De verbinding tussen universiteit en maatschappij is een altijd een centraal thema geweest voor rector magnificus Carel Stolker. In de aanloop naar zijn afscheid gaat hij hierover in gesprek. Dit keer met onderzoeker Helen Pluut en GZ-psycholoog Teunis Rebel, over werkdruk en stress.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Eredoctoraat voor kinderrechtenactiviste Graça Machel
 
De Mozambikaanse oud-politica en kinderrechtenactiviste Graça Machel ontvangt een eredoctoraat van de Universiteit Leiden vanwege haar inspanningen voor de rechten van kinderen en vrouwen in Afrika en daarbuiten. Machel krijgt het eredoctoraat uitgereikt op de dies natalis op 8 februari.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
'Juist in deze tijd kun je alle hulp en elke ingang gebruiken'
 
Omdat ze het zelf in hun studententijd zo goed hadden kunnen gebruiken. Dát is voor veel alumni de reden om zich aan te melden voor het mentornetwerk van de Universiteit Leiden. Zo'n 2200 alumni staan online klaar om studenten hulp te bieden en vragen te beantwoorden over studie, stage of carrière.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Werken in coronatijd: Met kind en keiharde muziek in de coronacoaster
 
In deze unieke, gekke coronatijd maken we een serie waarin we aan collega's vragen hoe het met ze gaat. Zoals aan Rosalinde Spitters, vaardigheidsdocent bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen. 'Alles gebeurde in onze knusse woonkamer.'
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Ook patiënt met jeugdtrauma is vaak geholpen met verwerking van het verleden
 
Door een jeugdtrauma kan iemand soms een leven lang met zichzelf in de knoop zitten. Veel behandelaars durven deze kwetsbare patiënten niet te confronteren met hun verleden, omdat ze bang zijn dat de patiënten dit niet aankunnen. Toch kan zogeheten exposure-therapie heel zinvol zijn voor deze groep mensen, blijkt uit onderzoek.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Afscheid Carel Stolker: draag bij aan het Leiden Empowerment Fonds
 
Op 8 februari neemt Carel Stolker afscheid als rector magnificus van de Universiteit Leiden. Als afscheidscadeau richt hij een fonds op voor eerstegeneratiestudenten en -wetenschappers. Draagt u ook bij?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen