Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 17, 12 januari 2021
 
 
Tijdens lockdown meer slachtoffers van kindermishandeling
 
Uit onderzoek van het Instituut Pedagogische Wetenschappen blijkt dat sluiting van scholen en kinderopvang verregaande gevolgen kan hebben voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Als taalwetenschappers op boevenjacht gaan
 
In een serie afscheidsgesprekken wisselt scheidend rector magnificus Carel Stolker met mensen van binnen en buiten de universiteit van gedachten. In deze eerste aflevering: taalwetenschappers Willemijn Heeren en Tina Cambier over samenwerking in de toegepaste wetenschap.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Je ziet aan de coronacrisis hoe het mis kan gaan’
 
Ijeoma Uchegbu is een van de keynotesprekers op het Diversiteitssymposium van 22 januari. Als vrouwelijke wetenschapper van kleur stond ze in eerste instantie niet te springen om een actieve rol te spelen in het diversiteitsbeleid. Totdat ze radicaal van mening veranderde.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Ons piratenimago werkt afschrikwekkend, maar dat willen we juist’
 
De spraakmakende milieuorganisatie Sea Shepherd strijdt wereldwijd tegen illegale visserij en schuwt de harde actie niet. Alumnus Geert Vons is directeur van Sea Shepherd Nederland. Hoe kijkt hij terug op zijn studie Chinees en wat drijft hem in zijn werk? ‘Als we niet oppassen zijn de oceanen in 2050 leeggevist.’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Werken in coronatijd: ‘Ik mis het cortège’
 
Ook van Erick van Zuylen, pedel en custos van de universiteit, vergt corona flink wat aanpassingsvermogen. ‘Ik ga niet meer voorop met mijn pedellenstaf om de commissie de zaal in- en uit te leiden.’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Alumna Natacha Harlequin: 'Als het er echt om gaat, ben ik een leeuw'
 
Ze valt op door de redelijke toon waarmee ze in praatprogramma’s de dialoog aangaat. Zonder oordeel kom je tot een open gesprek, leerde strafpleiter Natacha Harlequin in haar studententijd in Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
8 februari - 446e dies natalis
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen