Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 15 december 2020
 
 
Vier ERC Consolidator Grants voor Leidse wetenschappers
 
Van nepnieuws via WhatsApp tot minihartjes uit de 3D-printer: vier Leidse wetenschappers krijgen een Consolidator Grant van de European Research Council. 
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2020. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 12 januari 2021. Fijne feestdagen!
 
 
 
 
 
Juristen behandelen roofkunst dikwijls te star
 
Promovendus Evelien Campfens pleit voor een betere juridische behandeling van roofkunst. 'Voor juristen is eigendom een nogal absoluut concept: er is één rechtmatige eigenaar en dat is het.' 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Waarom 'erbij horen' zo belangrijk is
 
De Amerikaanse natuurkundige Kerstin Perez schopte het tot universitair docent Deeltjesfysica aan het befaamde MIT. Voor mensen uit minderheidsgroepen is dat echter nog minder vanzelfsprekend dan voor anderen. Hoe het beter kan, zal ze vertellen tijdens het jaarlijkse Diversiteitssymposium op 22 januari.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘De drempel voor ontmoetingen is juist lager geworden’
 
Hoe vergaat het jou in deze unieke, gekke coronatijd? Dat vragen we in deze serie aan medewerkers van onze universiteit. Zoals aan Jasmijn Mioch, adviseur HRM Learning & Development. 'Ik heb ontdekt hoe creatief wij als universiteit zijn.'
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Vijf veelgelezen artikelen uit 2020
 
In het bizarre jaar 2020 stond natuurlijk één thema volop in de aandacht: het coronavirus. Gelukkig was er ook ruimte voor andere verhalen. We maakten een overzicht van de interessantste en veelgelezen artikelen die we dit jaar publiceerden. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
'Lof der slechtheid'- 49e Huizingalezing door Maxim Februari
 
Vanuit een fraai verlicht Academiegebouw hield Maxim Februari op 11 december de 49e Huizingalezing. De hele toespraak en het interview door twee studenten na afloop, zijn nu online terug te zien.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen