Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 24 november 2020
 
 
Cleveringahoogleraar Roméo Dallaire over Rwanda en PTSS
 
In zijn Cleveringa-oratie op 26 november vertelt de Canadese generaal buiten dienst Roméo Dallaire openhartig over zijn gruwelijke ervaringen tijdens de VN-vredesmissie in Rwanda in 1994 en het trauma dat hij eraan overhield. 
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Onderzoekend leren: slimme tools helpen docent onderwijs om te bouwen
 
Hoe realiseer je onderzoekend leren in de praktijk? Een onderwijsteam onder leiding van het ICLON ontwikkelde een inventieve methode die docenten op weg helpt.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
In gesprek over 3 van de 40 stellingen over de wetenschap
 
Drie Nederlandse wetenschappers – onder wie de Leidse hoogleraar Koreastudies Remco Breuker – presenteerden deze zomer veertig stellingen om de wetenschap te verbeteren. De Young Academy Leiden besprak drie stellingen uit het pamflet.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Leidse studenten grote winnaar bij internationale biologiewedstrijd iGEM
 
Het Leidse iGEM-team heeft de hoofdprijs gewonnen in de gelijknamige internationale biologiewedstrijd. De studenten wonnen daarnaast nog vijf prijzen, waaronder die voor beste diagnostiek en beste inclusiviteit.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Eerstejaars verzamelen zwerfafval
 
Eerstejaars studenten van het Leiden University College verzamelden voor het vak Global Challenge: Sustainability meer dan tienduizend stukken zwerfafval uit hun eigen woonomgeving om inzicht te krijgen in afvalstromen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Vriendschap versterkt mentale veerkracht bij adolescenten met nare jeugdervaringen
 
Hoe meer vriendschappen, hoe groter de mentale weerbaarheid bij jongeren. Dat blijkt uit onderzoek van Anne-Laura van Harmelen, hoogleraar Brein, veiligheid en veerkracht aan de Universiteit Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen