Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 17 november 2020
 
 
‘Mijn docent heeft me echt goed geholpen’
 
Geschiedenisstudente Willemijn kreeg twee maanden geleden corona. Op dat moment volgde ze een vak van docent Rens Tacoma. Hoe moet het met je studie als je zelfs te ziek bent om online colleges te volgen? En hoe ga je als docent om met zieke studenten? ‘We moeten dit echt samen doen.’
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Emotionele mishandeling sterk gerelateerd aan PTSS
 
Kinderen die het slachtoffer zijn van emotionele mishandeling, melden doorgaans ernstige posttraumatische stressklachten. Die klachten zijn gemiddeld genomen zelfs erger dan na bijvoorbeeld fysieke mishandeling.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Leidse alumni 2016-2018 vonden snel een baan
 
Van de Leidse masterstudenten die tussen oktober 2016 en september 2018 afstudeerden, vond een ruime meerderheid vrij snel een baan die bij hun opleiding paste.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Doe mee: COVID-19 door de ogen van kinderen
 
Wat tekent uw kind als het de coronatijd moet uitbeelden? Onderzoekers van het instituut Pedagogische Wetenschappen willen het graag weten. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Catena wint Duurzaamheidsprijs 2020
 
De studentenvereniging maakt sinds kort gebruik van afwasbare plastic bekers. Daarnaast wordt in de mensa de helft van de week uitsluitend vegetarisch of veganistisch gekookt.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Zo helpen studenten de gemeente Leiden duurzaam te bouwen
 
De gemeente Leiden wil circulair bouwen, maar hoe rijm je dat met de groeiende woningvraag? Masterstudenten onderzoeken het voor het Kennisatelier Duurzaamheid.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen