Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 10 november 2020
 
 
Campus Den Haag breidt uit in Haagse Central Innovation District
 
Er zijn plannen voor een Campusboulevard met een nieuw universiteitsgebouw in het gebied tussen het Prins Bernhardviaduct en de Schedeldoekshaven.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
 
Borstkankerpatiënt onthoudt meer als arts empathie toont
 
Patiënten die ongeneeslijke borstkanker hebben, onthouden meer informatie over hun behandeling als hun arts meer empathie toont in het gesprek. Dat blijkt uit onderzoek van Leidse psychologen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Er is geen beter moment om EUniWell te lanceren’
 
Sinds deze maand is de Europese wetenschap een mooi samenwerkingsverband rijker: EUniWell, de ‘Europese Universiteit voor Welzijn’. Daarin werkt de Universiteit Leiden samen op het gebied van welzijnsvraagstukken met zes andere universiteiten. Leidse wetenschappers vertellen wat het samenwerkingsverband hen oplevert.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Gorlaeus Hoogbouw leeft voort in twee nieuwe Leidse gebouwen
 
Wie goed kijkt, zal de metalen balken uit het geraamte van het Circulaire Paviljoen misschien herkennen: ze komen namelijk uit het gesloopte Gorlaeus. Ook bij de bouw van BioPartner 5 op het Leiden Bio Science Park worden deze gerecyclede balken gebruikt.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
'Mens en systeem moeten elkaar beter begrijpen'
 
Je kunt spraak-assistent Siri vragen naar het weer, maar een écht gesprek zit er nog niet in. Je kunt niet refereren aan iets wat je eerder zei, of vragen waarom het systeem iets zegt. Stephan Raaijmakers, bijzonder hoogleraar vanuit TNO, wil daar iets aan doen.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Niet langer naar de wereld kijken als ‘the West and the rest’
 
Kunsthistoricus en hoogleraar Kitty Zijlmans heeft een missie: ze wil af van het idee dat het westen de kunstwereld domineert, en juist de uitwisseling tussen ideeën en culturen centraal stellen in de kunstgeschiedenis. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen