Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 20 oktober 2020
 
 
'Robots zijn er vooral voor de gemiddelde mens'
 
IT-jurist Eduard Fosch Villaronga wil diversiteit en inclusiviteit in AI-onderzoek bevorderen. Belangrijk, want kunstmatige intelligentie blijkt heel wat vooroordelen op het gebied van ras, gender en seksuele oriëntatie te vertonen.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
Hoe een Spaanse postdoc scheikunde-kennis naar de Leidse genetica brengt
 
Elena Sánchez López doet twee jaar onderzoek in Leiden via het LEaDing Fellows programma van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit, en de twee universitaire medische centra in Rotterdam en Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Nieuw LDE-Centre: Governance of Migration and Diversity
 
Sinds begin 2020 kijkt het LDE-Centre Governance of Migration and Diversity met een multidisciplinaire blik naar bestuurs- en beleidsvraagstukken in vier Zuid-Hollandse steden. Bijzonder is dat er nu al masterstudenten op dit specialistische gebied zijn afgestudeerd.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Bachelor Open Dagen en Masterweek zijn volledig online en dat heeft ook voordelen
 
Door interactieve live presentaties, veel chatmogelijkheden en 360 graden video’s kunnen meer studiekiezers dan ooit een goede indruk krijgen van studeren in Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Chirurgen en roeiers hebben veel gemeen’
 
Roeier en geneeskundestudent Boudewijn Röell (31) heeft al olympisch eremetaal, maar hoopt in Tokio nog één keer te kunnen schitteren. ‘Je moet er wel een keer een punt achter kunnen zetten.’ Makkelijker gezegd dan gedaan, in tijden van corona.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
En ook...
 
 
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken, blogs en vlogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen