Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 13 oktober 2020
 
 
Roméo Dallaire nieuwe Cleveringahoogleraar
 
De Canadees Roméo Dallaire (1946) was VN-commandant in Rwanda ten tijde van de genocide daar, en werd vervolgens een voorvechter van mensenrechten. Op 26 november spreekt hij de vijftigste Cleveringa-oratie uit.
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
Viroloog Eric Snijder: 'In 2021 zal de vaccinatie goed op dreef zijn'
 
De onderzoeksgroep van hoogleraar Moleculaire virologie Eric Snijder (LUMC) doet al decennia onderzoek naar coronavirussen. In maart raakte hun werk in een ongekende stroomversnelling, en dat levert nu resultaat op.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Sla maar linksaf… Nee, andere links!
 
Van alle Nederlanders zegt 15% links en rechts niet uit elkaar te kunnen houden. Dat leidt geregeld tot misverstanden en echtelijke ruzies. Onderzoekers van de Universiteit Leiden en Utrecht doken in de verwarring.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Nieuwe ‘progress pride flag’ wappert op jaarlijkse Coming Out Day
 
In het kader van Coming Out Day wapperde dit jaar niet de traditionele regenboogvlag op de universiteitsgebouwen, maar de zogeheten ‘progress pride flag’.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Bio Science Park levert Leidse regio duizenden banen en miljoenen euro's op
 
Het Leiden Bio Science Park is niet alleen voor de stad Leiden, maar ook voor de Leidse regio en Nederland als geheel van groot belang. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
'Hallo Leiden, hoe gaat het?'
 
In een online werkbezoek op 12 oktober aan de Universiteit Leiden besprak OCW-minister Van Engelshoven de hot issues van dit moment. Met aan de virtuele tafel het college van bestuur, diverse docenten en leden van de Universiteitsraad (UR).
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen