Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 8 september 2020
 
 
Leiden European City of Science in 2022
 
Een Leidse delegatie heeft op 6 september in Triëst de titel European City of Science officieel overgenomen van de Italiaanse stad: in 2022 is Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
LUMC en CHDR gaan kandidaat-coronavaccin Janssen testen
 
Vanaf 14 september wordt het kandidaat-vaccin van Janssen Vaccines tegen het coronavirus getest op 45 proefpersonen in Leiden, door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Centre for Human Drug Research. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Vijf ERC Starting Grants voor jonge Leidse wetenschappers
 
De ERC Council heeft aan vijf veelbelovende Leidse wetenschappers een Starting Grant toegekend. Met maar liefst drie laureaten doet de Faculteit Sociale Wetenschappen het dit jaar uitzonderlijk goed. Daarnaast ging er een beurs naar het LUMC en een naar de Faculty of Governance and Global Affairs.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Studententeam start crowdfunding voor snelle testkit voor gebruik bij epidemieën
 
Covid-19 zal helaas niet de laatste infectieziekte zijn die de wereld teistert. Om dit soort ziekten in de kiem te smoren, ontwikkelt een Leids studententeam nu een testkit die infectieziekten in een pril stadium kan detecteren. Draagt u bij aan de crowdfunding?
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie gelanceerd in Wijnhaven
 
Nederland heeft sinds 1 september een nationaal actieplan om diversiteit en inclusie in het onderwijs en onderzoek te bevorderen. Het plan werd gelanceerd in het Wijnhavengebouw op de Haagse campus van de Universiteit Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Leidse geesteswetenschappers vinden vaker hun eerste baan op passend niveau
 
Het recente arbeidsmarktonderzoek van de Faculteit Geesteswetenschappen laat zien dat het goed gaat met hun afgestudeerde studenten. 70% van de bachelors en masterstudenten vindt de eerste baan binnen twee maanden na het afstuderen. En 83% vindt die eerste baan op hbo- of academisch niveau.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen