Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 25 augustus 2020
 
 
Fotoreportage: eerstejaars ontdekken Den Haag
 
In kleine plukjes ontdekten de eerstejaarsstudenten in Den Haag hun nieuwe studentenstad en de universiteitsgebouwen. We volgden een groepje studenten van Security Studies tijdens de HOP-introductieweek, die plaatsvond van 17 t/m 21 augustus.
 
Kijk verder
 
 
 
 
 
 
Coronabeleid op de universiteit: continu puzzelen 
 
Het nieuwe collegejaar staat voor de deur, en dat betekent dat meer studenten en docenten naar de universiteit zullen komen. Hoe zorgen we dat dat goed en veilig kan? We spreken Martijn Ridderbos, vice-voorzitter van het college van bestuur, over het nieuwe campusprotocol dat vanaf 31 augustus in werking treedt. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Pilgrimcongres: hoog tijd voor inheems en veelzijdiger perspectief
 
Leidse historici en Amerika-deskundigen organiseren van 26 t/m 28 augustus een internationaal, digitaal congres over de komst van de Pilgrims in Amerika. Vier vragen aan twee van de organisatoren, Amerika-deskundige Joke Kardux en historica Ariadne Schmidt.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Aris Politopoulos: ‘Ik gebruik spel als onderwijsvorm’
 
In zijn colleges combineert Aris Politopoulos archeologie met videogames. Hij is een van de drie genomineerden voor de LUS Onderwijsprijs 2020. ‘Een goede docent staat altijd open voor feedback van zijn studenten.’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Een wiskundig strikdiploma
 
Knopen zijn er in alle soorten en maten, daar kunnen zeezeilers en padvinders over meepraten. Sjabbo Schaveling promoveert op 1 september op een wiskundige methode om al deze knopen uit elkaar te houden. ‘Ik sla ze plat tot een krakeling.’
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Joegoslaviëtribunaal sluit de deuren: missie geslaagd?
 
Het Joegoslaviëtribunaal vervulde een pioniersfunctie in het internationaal strafrecht. Inmiddels zijn alle verdachten voor de rechter gebracht. Hoogleraar Carsten Stahn evalueerde het tribunaal, en ziet de nodige verbeterpunten voor het internationaal strafrecht.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
En ook...
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen