Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 11 augustus 2020
 
 
Een digitaal warm welkom in Leiden
 
Geen versierde bordjes op een overvolle Lammermarkt, maar een videomeeting die langzaam volstroomt: de 51e introductieweek EL CID ging dit jaar online van start. 
 
Lees het verhaal van de week
 
 
 
 
 
 
Annetje Ottow nieuwe voorzitter Universiteit Leiden
 
Prof.mr. Annetje Ottow wordt per 8 februari 2021 voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden. Zij wordt hiermee de eerste vrouwelijke voorzitter van de Leidse universiteit.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Krachtiger datacenter zorgt voor stroomversnelling in onderzoek
 
De evolutie van taal, doeltreffender medicijnen of de duiding van archeologische vondsten. Steeds meer onderzoekers werken met supercomputers die snel grote hoeveelheden data kunnen verwerken. Mede daarom wordt het universitaire datacenter sterk uitgebreid en vernieuwd. 
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Mentor en tutor bieden eerstejaars warm welkom en goede start
 
Alle eerstejaars bachelorstudenten van de Universiteit Leiden krijgen een student als mentor en docent als tutor om ze wegwijs te maken in hun nieuwe studie en stad. De tutorgroepen, van tien tot vijftien studenten, versterken de onderlinge band.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Hoe de EL CID-week toch door kon gaan
 
Door de coronamaatregelen van het kabinet kwam de EL CID ineens op losse schroeven te staan. Toch kon de jaarlijkse introductieweek op 5 augustus van start gaan. Hoe heeft het EL CID-bestuur dat voor elkaar gekregen? Een kijkje achter de schermen door de ogen van voorzitter Mirte Haanappel.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
‘Ik stop zoveel mogelijk creativiteit in mijn onderwijs’
 
Arianna Pranger is één van de drie genomineerden voor de LUS Onderwijsprijs. De masterdocent Farmacie heeft haar hart verpand aan het onderwijs  ‘Ik vind dat onderwijs meer moet zijn dan een hoor- en een werkcollege.'
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen