Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 21 april 2020
 
 
Standplaats intensive care
 
Veel alumni werken dag en nacht om de duizenden coronapatiënten te genezen. Michael Frank (rechts) is zo iemand. Als hoofd intensive care van een ziekenhuis in Dordrecht loodst hij zijn afdeling door de coronacrisis. ‘Hier kun je het verschil maken.’
 
Lees meer
 
 
 
 
 
‘China breidt invloed nu versneld uit’
 
De geopolitieke gevolgen van de coronacrisis kunnen de wereldorde wel eens flink op de kop zetten. Hoogleraar Rob de Wijk doet een onderbouwde inschatting hoe de wereld er binnenkort uitziet.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Archeologen in de dop gezocht
 
In het project Erfgoed Gezocht Junior kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar meespeuren naar archeologische resten op de Veluwe. 
›  Lees meer
 
 
 
 
‘Rommelige’ ontwikkeling corona-apps brengt privacy in gevaar
 
De snelheid waarmee de overheid corona-apps laat ontwikkelen is onverantwoord. Dat zegt Valerie Frissen, hoogleraar Digitale Technologie en Sociale Verandering.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Hoe onze studenten omgaan met het coronavirus
 
Tot het eind van het collegejaar krijgen studenten alleen nog online college. Dat brengt onzekerheid met zich mee, maar veel studenten proberen er vooral ook het beste van te maken.
           
 
 
 
 
‘Ik mis de boeken en materialen uit mijn werkkamer’
 
In een week tijd moesten docenten hun vakken omvormen tot online onderwijs. Een enorme uitdaging natuurlijk. Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker merkt vooral dat het online werken veel meer tijd kost.
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
Crowdfunding corona-onderzoek in de media
 
Na een maand heeft de crowdfundingsactie Wake Up to Corona al ruim 600.000 euro opgeleverd voor Leids corona-onderzoek. Ook in de media blijft het initiatief niet onopgemerkt.
›  Lees meer
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen