Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 14 april 2020
 
 
‘Corona legt grote ongelijkheid in VS bloot’
 
Na China en Italië, lijken de Verenigde Staten nu het epicentrum van de coronacrisis te worden. Kunnen de VS deze crisis aan? En wat betekent dit voor de populariteit van president Trump? We vroegen het de Leidse Amerikadeskundige Sara Polak.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
De universiteit in tijden van corona
 
Promoveren via een videoverbinding. Online werkgroepen en gastcolleges. En scriptiestress die onverminderd groot is tijdens de lockdown. Onze onderzoekers, docenten en studenten vertellen hoe alles wordt beïnvloed door de coronamaatregelen:
 
 
 
 
 
Coronacrisis: 'Mensen willen analyse, geen emotie'
 
'Er wordt in Nederland veel geëvalueerd maar dat leidt niet altijd tot verandering', zegt Wout Broekema, docent Crisis Governance bij het Institute of Security and Global Affairs (ISGA). Leren van een crisis is ingewikkeld, maar experts kunnen daarbij helpen.
›  Lees meer
 
 
 
 
Podcast: ontdek de schuilkelder onder Wijnhaven
 
Onder ons Wijnhavengebouw in Den Haag ligt een grote schuilkelder. Hoe ziet die schuilkelder eruit, en waarvoor diende deze? In de nieuwste aflevering van Enkeltje Wetenschap neemt historicus Bart van der Boom je mee deze verborgen bunker in.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
'Niet op vakantie, dus donatie aan corona-onderzoek'
 
Je kunt nog altijd doneren aan het corona-onderzoek van hoogleraar Virologie Eric Snijder en zijn team. Al vele honderden donateurs droegen bij, bijvoorbeeld met het geld dat overblijft nu de vakantie niet doorgaat, schrijft de NOS

Helpt u ook mee? 
›  Doneer nu!
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen