Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 7 april 2020
 
 
Ook studievoorlichting gaat steeds meer digitaal
 
Studiekiezers kunnen momenteel niet naar de universiteit komen voor voorlichting. Gelukkig zijn er ook veel online alternatieven voor aanstaande studenten, zodat zij toch een weloverwogen keuze kunnen maken.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
Breng het coronavirus in kaart met de app COVID Radar
 
Houd je gezondheid bij in de app van het LUMC. Zo kunnen onderzoekers een goed en actueel beeld krijgen hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Kunstmatige intelligentie in de strijd tegen corona
 
Kunstmatige intelligentie (AI) biedt zowel aan de frontlinie van de crisis als bij de verwachte nasleep grote mogelijkheden. Hoogleraar Holger Hoos vertelt over de Europese samenwerking op dit gebied.
›  Lees meer
 
 
 
 
‘De nieuwe online onderwijsvormen kunnen later ook goed van pas komen’
 
In een week tijd moesten docenten hun vakken omvormen tot online onderwijs. Dat was natuurlijk een enorme uitdaging. Madeleine Hosli, hoogleraar Internationale Betrekkingen, vertelt hoe het haar verging.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
'Oplossingen voor de regio zijn vaak ook wereldwijd toepasbaar'
 
Waar gaat de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus (LDE) zich op richten in de komende jaren? Wim van den Doel, de nieuwe Chair LDE, vertelt over de plannen.
›  Lees meer
 
 
 
 
Online portaal bundelt ‘sociale’ kennis over coronavirus
 
Het coronavirus wordt natuurlijk vaak bekeken vanuit een medisch perspectief. Maar ook sociale- en geesteswetenschappers hebben veel kennis in huis om de virusuitbraak te duiden.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
 
 
 
Online activiteiten
 
 
 
 
 
Laureaten en benoemingen
 
 
 
 
 
 
Steun het corona-onderzoek van het LUMC
 
In het LUMC wordt heel hard gewerkt aan potentiële medicijnen tegen het coronavirus. Onder de hashtag #wakeuptocorona start SteunLeiden.nl een crowdfundingsactie voor dit onderzoek.
›  Lees meer
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen