Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 31 maart 2020
 
 
Steun Leids coronaonderzoek
 
Hoogleraar Eric Snijder en zijn team in het LUMC doen onderzoek naar middelen tegen het coronavirus. Maar het aanvragen van onderzoeksgeld neemt kostbare tijd in beslag. Steun daarom de crowdfundingsactie #wakeuptocorona en doneer!
 
Doneer nu
 
 
 
 
 
Switchen naar online onderwijs
 
In een week tijd moesten docenten hun vakken omvormen tot online onderwijs. Een enorme uitdaging, want remote teaching was binnen de Universiteit Leiden zeker nog geen gemeengoed. Docenten delen hun ervaringen:
 
 
 
 
 
Bestrijding corona begint met het verantwoord delen van data
 
Het verzamelen en verspreiden van patiëntgegevens kan een belangrijke bijdrage leveren aan het indammen van het coronavirus. Maar willen we succesvol zijn, dan moeten die data beter. Leidse data stewards sluiten zich daarom aan bij het Virus Outbreak Data Network (VODAN).
›  Lees meer
 
 
 
 
Gestrand: coronacrisis raakt studenten en promovendi
 
Het reisverbod en het sluiten van de grenzen hebben een grote impact op (internationale) studenten en medewerkers. Sommigen zijn gestrand in het buitenland of juist in Nederland. Anderen keren voortijdig terug naar hun vaderland. Drie persoonlijke verhalen uit Wuhan, Leiden en Den Haag.
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Organisatiepsycholoog Aukje Nauta: ‘Begin een hobby’
 
Psycholoog Aukje Nauta bestudeert hoe de mens zich beter kan voelen in een organisatie. Die ‘organisatie’ is nu voor velen het gezin, voor anderen, alleenwonenden, is die geheel afwezig. Wat betekent dat voor hen en hoe kun je als alleenwonende het hoofd bieden aan mogelijke problemen?
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen