Aanmelden voor deze wekelijkse nieuwsbrief
 
 
Nieuwsbrief
 
  Jaargang 16, 24 maart 2020
 
 
Centraal Crisis Team: ‘Soms is het secondenwerk’
 
Het is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer voorgekomen dat de Universiteit Leiden ineens op slot moest. Maar door het coronavirus moest het helaas toch gebeuren. Hoe loodst het Centraal Crisis Team de universiteit door deze woelige tijden?
 
Lees meer
 
 
 
 
Steun het corona-onderzoek van het LUMC
 
In het LUMC wordt hard gewerkt aan potentiële medicijnen tegen het nieuwe coronavirus. Onder de hashtag #wakeuptocorona start SteunLeiden.nl een crowdfundingsactie voor dit onderzoek. 
›  Lees meer
 
 
 
 
Waarom ook hamsteren sociaal gedrag kan zijn
 
Het coronavirus leidde ook in Nederland soms tot bedenkelijk gedrag, zoals hamsteren en woekerprijzen voor mondkapjes. Toch komt dat gedrag niet altijd voort uit slechte bedoelingen, nuanceert hoogleraar Psychologie Carsten de Dreu.
›  Lees meer
 
 
 
‘Dit noodpakket is ongekend groot en slim in elkaar gezet’
 
Het kabinet komt met een steunpakket om bedrijven en zelfstandigen door de coronacrisis heen te slepen. Econoom Wimar Bolhuis is complimenteus over het resultaat. ‘Voorlopig is er voldoende budgettaire vuurkracht.’
›  Lees meer
 
 
 
 
Een hondje als gastdocent (en 13 andere corona-tweets)
 
In sneltreinvaart moesten alle studenten, docenten en andere medewerkers van de Universiteit Leiden deze week omschakelen naar thuis werken en studeren. Dat betekende werkkamers uitmesten en talloze apps installeren. Gelukkig viel er af toe ook wat te lachen.
›  Lees meer
 
 
 
Hoe kunnen gezinnen de coronacrisis doorstaan?
 
Opeens is iedereen thuis, maar het is verre van een vakantie. Want werk en school gaan ‘gewoon’ op afstand door. Hoe kunnen ouders en kinderen het hoofd koel houden? Onze hoogleraar Forensische Gezinspedagogiek Lenneke Alink geeft adviezen.
›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Media, boeken en blogs
 
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen