Nieuwsbrief  
Jaargang 9, 7 mei 2013  
 
 
 
 
 
  Leids archeoloog Wil Roebroeks wordt Akademiehoogleraar
Wil Roebroeks, hoogleraar Paleolithische Archeologie in Leiden, krijgt de ‘Prijs Akademiehoogleraren’ van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Roebroeks heeft het wetenschappelijk denken over het gedrag van vroege mensachtigen en onze kennis van de vroegste kolonisatie van Europa en Azië ingrijpend veranderd.
 Lees verder
 

 
  Leer Hanna Swaab kennen en ontdek hoe je een probleemkind opvoedt
Hoe kun je agressief gedrag van een kind bijsturen? Of een autistisch kind helpen om te communiceren? Hoogleraar neuropedagogiek Hanna Swaab is expert op dit gebied. Over haar werk staat nu een webdossier online.
 Lees verder
 

 
  Beter sporten en tentamens maken in grondig gerenoveerd Sportcentrum
‘Jakhalzen’ Frank Evenblij en Erik Dijkstra presenteren 14 mei de feestelijke heropening van het ingrijpend gerenoveerde Universitair Sportcentrum. De sporters gaan erop vooruit én de vele studenten die hier tentamens afleggen.
 Lees verder
 

 
  To Russia with Love: 100 jaar slavistiek in Leiden
Rusland is een grootmacht en een opkomende economie waarin Nederland een grote investeerder is. De Universiteit Leiden doet al 100 jaar onderzoek naar de Slavische wereld. Hoogleraar Jos Schaeken: ‘Als er internationaal iets besloten moet worden doet Rusland mee.’
 Lees verder
 

 
  Sociale gelijkheid als moreel ideaal
Hoe motiveer je mensen om zich in te zetten voor gelijke kansen? Door op de juiste manier een moreel appèl op hen te doen, stelt sociaal psycholoog Serena Does. Promotie op 14 mei.
 Lees verder
 

 
  Eerste West-Europese ScienceOnline-community start in Leiden
In Leiden gaat op 30 mei de eerste ScienceOnline-community in West-Europa van start. ScienceOnline is een nieuwe community voor wetenschap en online communicatie.
 Lees verder
 

 
  Agenda
8 mei: inloopconcert Academiegebouw
14 mei: feestelijke heropening Universitair Sportcentrum
15 mei: lezing Kumi Naidoo, Executive Director bij Greenpeace International 
18 mei: United by Sport - Van Bergen Cup sports event
Vóór 1 juli: inschrijven Summer School on International Children's Rights