Nieuwsbrief  
Jaargang 8, 22 mei 2012  
 
 
 
 
 
  Bemoeienis politieke partij bij ambtenarenbenoemingen verleden tijd
In vrijwel geen enkel Europees land worden leden van politieke partijen nog beloond met openbare ambten voor bewezen partijdiensten. Ook hebben politieke partijen nauwelijks invloed op benoemingen. Dit zegt politicoloog Petr Kopecký in zijn oratie op 21 mei. De belangrijkste oorzaak is de erosie van politieke partijen zelf.
 Lees verder
 

 
  MicroSafari in Museum Boerhaave
Ga op MicroSafari in Museum Boerhaave en kom alles te weten over infectieziektes en over bacteriën waar antibiotica geen vat meer op hebben. Team Antibiotica Gezocht!, winnaar van de Academische Jaaprijs 2011, heeft een boeiende audiotour samengesteld.
 Lees verder
 

 
  Een groep is ook een ‘zelf’
We kunnen wel denken dat we steeds ons eigenste unieke ‘zelf’ zijn maar dat is niet zo, betoogt prof.dr. Naomi Ellemers. Dat we deel uitmaken van groepen heeft invloed op ons zelf. Gewild of ongewild. Wat is een groep eigenlijk? Wat doen groepen met ons en wij met groepen? Review in Science.
 Lees verder
 

 
  Hernieuwde culturele identiteit voor Canadese indianen
De artefacten die nog over zijn van de traditionele cultuur van de inheemse Yukon, Canada, liggen verspreid over tientallen musea overal ter wereld. Yukon-indiaan Ukjese van Kampen deed onderzoek om die cultuur weer zichtbaar maken. Dat resulteerde in zijn proefschrift ‘The history of Yukon First Nations Art’. Promotie op woensdag 23 mei.    
 Lees verder
 

 
  Nederland en Turkije, 400 jaar vrienden
Een vriendschap van 400 jaar wordt onderhouden met cadeautjes. De Universiteit Leiden geeft een boek uit voor iedereen met interesse in verhalen over de Nederlandse cultuur in Turkije en de Turkse cultuur in Nederland. De verpakking van de verhalen maakt het cadeau ter ere van de vriendschap met Turkije extra bijzonder.
 Lees verder
 

Meer nieuws
Beleid en dienstverlening Universiteitsbibliotheek scoren goed
Subsidie voor Kunst van Lezen
Online tijdschrift voor beginnende historici

 
  Agenda
Woensdag 23 mei: debat in Den Haag - Wie draagt de verantwoordelijkheid voor onverantwoord leven?
Woensdag 23 mei: inloopconcert - Yvonne Rietbergen (blokfluiten), Helmut Riebl (barokviool) en Gerard de Wit (orgel)
Woensdag 23 mei: Studium Generale - Van wave naar wave: Koreaanse populaire cultuur in de wereld
Donderdag 24 mei: werkbijeenkomst Studiesucces door Diversiteit
Donderdag 31 mei: 'Barbaren' komen bij elkaar

Meer agendapunten