Nieuwsbrief  
Jaargang 8, 28 februari 2012  
 
 
 
 
 
  Goede genen helpen tegen ouderdomsverschijnselen
Ouderdom komt met gebreken. We moeten wat met die gebreken gezien de vergrijzingsgolf. Bioloog Pim Dekker heeft ontdekt dat cellen van mensen uit families die langer leven dan gemiddeld, gunstig afwijken van die van leeftijdsgenoten. Bovendien vertonen hun cellen gelijkenis met die van veel jongere mensen. Promotie 28 februari 2012.
 Lees verder
 

 
  Onderzoek naar het mysterie van de paling
‘De laatste 30 jaar gaat het slecht met de Europese paling. Een afname van de populatie van meer dan 90% vond plaats. De precieze oorzaken van de teruggang zijn niet bekend’ vertelt Dr. Christian Tudorache. Hij doet onderzoek naar de fysiologische en ecologische omstandigheden waarmee deze diersoort te maken heeft tijdens de paaimigratie.
 Lees verder
 

 
  Facebook in Afrika
Parijse jongeren uit Tsjaad komen via Facebook in contact met jongeren in Tsjaad zelf. Veel beter kun je de mogelijkheden van sociale media niet weergeven voor mensen die door oorlog over de wereld verspreid zijn. Mirjam de Bruijn heeft een Vici-beurs voor onderzoek naar de impact van sociale media in Afrika.
 Lees verder
 

 
  Voorwaardenscheppende staat vergt sterke rechtspositie ambtenaar
De voorwaardenscheppende staat die zich aan het ontvouwen is, stelt hoge en specifieke eisen aan grote groepen ambtenaren. Waar integriteit, moraliteit en publieke neutraliteit zijn vereist, past ook een sterke rechtspositie. Ook ter bescherming tegen de willekeur van politiek en management. Dit zegt bestuurskundige prof.dr. Frits van der Meer in zijn oratie op 24 februari 2012.
 Lees verder
 

Meer nieuws
Inheemse bevolking Taiwan schenkt boeken aan universiteit
Subsidie voor onderzoek restauratie hedendaagse fotografie

  Agenda
29 februari - lezing over Münchausen by proxy
7 maart - Let op! Geld lenen kost geld! Lenen in Nederland en Zuid-Afrika
8 maart - Annie Romein-Verschoorlezing 2012
8 maart - lezing over Hindoeïsme
10 maart - open dag International Studies
 
Meer agenda
 

  Boek
Jo Hermans: Energy Survival Guide