Nieuwsbrief  
Jaargang 8, 17 januari 2012  
 
 
 
 
 
  ‘Westerse en Oosterse ideeën over ziekte sluiten goed op elkaar aan’
Nieuwe Westerse inzichten over ziekte en gezondheid als zaak van het hele organisme, blijken goed aan te sluiten bij niet-Westerse (Chinese) opvattingen. Dat betoogt prof.dr. Jan van der Greef in een artikel dat in december in tijdschrift Nature verscheen.
 Lees verder
 

 
  Dies voor alumni: gevarieerd programma, ook voor kinderen
Op de diesviering die het LUF op 11 februari organiseert, wordt onder de titel 'Leiden: eenheid in verscheidenheid' een gevarieerd programma geboden van lezingen en een workshop. Ouders kunnen hun kinderen meebrengen voor het Juniorprogramma.
 Lees verder
 

 
  Sterftekans na trombose langdurig verhoogd
Ook jaren na een trombose blijft de sterftekans verhoogd, zo publiceert het Leids Universitair Medisch Centrum in wetenschappelijk tijdschrift PLoS Medicine. Daarbij gaat het niet om sterfte aan een tweede trombose, maar aan kanker, een hartinfarct of longziekten.
 Lees verder
 

 
  Merlijn van Deen: ‘In Parijs gaat alles in het Frans’
Natuurkundestudent Merlijn van Deen, winnaar van een Janneke Fruin-Helb Beurs, doet zes maanden onderzoek in Parijs. ‘De uitdaging van de taal en een eersteklas onderzoeksinstituut’ vormden de aanleiding om naar Parijs te gaan.
 Lees verder
 

 
  Minisymposium rond eredoctor Walter Van Gerven
Voorafgaand aan de diesviering, op 8 februari, organiseert het Europa Instituut van de faculteit Rechtsgeleerdheid een minisymposium. Dat is gecentreerd rond het werk op het gebied van Europees recht van prof.dr. Walter Van Gerven. Van Gerven krijgt op de dies een eredoctoraat.
 Lees verder
 

 
  Film naar aanleiding van gehooronderzoek onder orkestmusici
Hoe breng je de resultaten van wetenschappelijk onderzoek bij mensen die er onmiddellijk baat bij kunnen hebben? Door middel van een film, dachten de onderzoekers van LUMC en AMC na afronding van hun onderzoek over gehoorproblemen onder musici. Op 12 januari vond de premičre van Ongehoord HARD plaats.
 Lees verder
 

Meer nieuws
Onderzoeksbeurzen uitgegeven door Elsevier en het Scaliger Instituut
De zzp’er: het spanningsveld tussen flexibiliteit en onzekerheid
Colleges JeugdMuseumUniversiteit weer van start
LUCIS organiseert summer school 'Oriental Philology'
Eén gebeurtenis, verschillende verhalen
Beďnvloeding verstoorde biologische klok mogelijk

 
  Agenda
17 januari: Inschrijvingen LAK-cursussen van start 
19 januari: Debat Centraal in Den Haag: 'IJzeren tijgers uit het Morgenland. Vormt China een zegen, vloek of uitdaging?'
20 januari: Onthulling gedenksteen Scaliger 
26 januari: Congres 'Het kind in het immigratierecht' 

Meer agenda