Nieuwsbrief  
Jaargang 7, 25 januari 2011  
 
 
 
 
  Archeologie en antropologie kunnen elkaar veel leren
‘Ian Hodder is zonder twijfel de beroemdste archeoloog van dit moment’, aldus Peter Pels, hoogleraar culturele antropologie. Hodder krijgt op 8 februari een eredoctoraat van de Universiteit Leiden uitgereikt. Pels treedt op als erepromotor.
 Lees verder
 

 
  ‘De narcist zat er niet bij’
Op 8 februari ontvangt tekenaar Peter van Straaten een eredoctoraat uit handen van prof.dr. Willem van der Does, hoogleraar experimentele en klinische psychologie. Met zijn cartoons, die menselijk gedrag op humoristische wijze inzichtelijk maken, bevordert Van Straaten het wetenschappelijk onderwijs. Hoe denken de eredoctor en -promotor hierover?
 Lees verder
 

 
  Studenten nomineren beste docenten voor LSr-Onderwijsprijs
De Leidse Studentenraad heeft uit dertig voordrachten vijf genomineerden geselecteerd voor de LSr-Onderwijsprijs die op de dies wordt uitgereikt. Deze prijs is een erkenning voor goed, inspirerend onderwijs. De Leidse studieverenigingen dragen kandidaten voor.
 Lees verder
 

 
  27 januari: bijeenkomst ‘Studiesucces door diversiteit’
Het studiesucces van studenten begint al bij de studiekeuze. Dat is een van uitgangspunten voor de projecten die dit jaar van start gaan om uitval onder allochtone studenten te voorkomen. Welke de vier nieuwe projecten zijn en wat het afgelopen jaar voor de diversiteit heeft opgeleverd, wordt op 27 januari uit de doeken gedaan onder de titel 'Studiesucces door diversiteit; van herkomst naar toekomst'.
 Lees verder
 

 
  ‘Europa’ zorgt voor nationale depolitisering
Hoewel de EU formeel geen zeggenschap heeft over de inrichting van het binnenlands bestuur, zijn er tal van mechanismen waarop Europese integratie heeft bijgedragen aan belangrijke veranderingen binnen het nationale ambtelijk apparaat.
 Lees verder
 

Meer nieuws
Protest tegen bezuinigingsplannen: Geef ons de ruimte om toekomst mogelijk te maken’

 
  Agenda
Maandag 7 februari: Symposium Archaeology & Anthropology: Converging Disciplines?
  
Oraties en afscheidscolleges
Promoties