Nieuwsbrief  
Jaargang 6, 7 september 2010  
 
 
 
 
  Permanente huisvesting voor Leiden University College The Hague
Leiden University College The Hague krijgt permanente huisvesting aan het Anna van Buerenplein. In het pand komen onderwijsruimtes en bijna 400 kamers voor de eerste- en tweedejaars studenten. Het gebouw moet in 2013 gereed zijn. Tot die tijd wordt onderwijs gegeven aan het Lange Voorhout 44.
 Lees verder
 

 
  Prof.dr. Robbert Dijkgraaf reflecteert op wetenschap
Spreker prof.dr. Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW, ging bij de opening van het academisch jaar in op zijn deelname aan de InterAcademy Council die het VN-klimaatrapport beoordeelde. Het Klimaatrapport maakt het grote dilemma van de wetenschap weer duidelijk, aldus Dijkgraaf: afstand versus betrokkenheid. Rector magnificus en voorzitter prof.mr. Paul van der Heijden maakte zich sterk voor bekostiging op basis van profiel.
 Lees verder
 

 
  Hoe was het mogelijk?
In collegejaar 2010/2011 verzorgt prof. dr. J.C.H. Blom, bezetter van de Cleveringaleerstoel, een collegereeks over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.
 Lees verder
 

 
  Internationale studenten krijgen een warm welkom
‘Ik verbaas me erover dat de burgemeester van Leiden de tijd neemt om internationale studenten te verwelkomen. Ik heb met veel andere studenten gesproken en iedereen zegt dat dit uniek is: zoiets gebeurd niet aan de meeste andere universiteiten.’ Natasha Panidou uit Thessaloniki in Griekenland heeft zin om te beginnen aan haar MA Child and Adolescent Psychology.
 Lees verder
 

 
  Universiteiten strenger bij fraude
Studenten die fraude, waaronder plagiaat, plegen kunnen door de universiteit strenger worden gestraft. Konden zij eerst voor een jaar worden geschorst, nu kunnen ze definitief worden weggestuurd. Dit is het gevolg van een wetswijziging. Er zijn meer ingrijpende wijzigingen.
 Lees verder
 

Joeri Veen, nieuwe voorzitter UR: 'Ik wil toegankelijk zijn'
Fries leren tot in Kroatië
De economische waarde van ondernemerschap
Nieuwe opzet universitaire homepage per 6 september

  Benoemingen
Paul Wouters nieuwe directeur CWTS
Professor Carel ten Cate new Scientific Director IBL
Dr. Henk J. den Heijer benoemd tot hoogleraar zeegeschiedenis
 

 
  Agenda
9 - 11 september STI Conference (Engelstalig)
13 - 16 september International Conference Authority and control in the Countryside (Engelstalig)
24 september Heinekenlezing door Professor Michael Tomasello(Engelstalig)