Nieuwsbrief  
Jaargang 6, 17 augustus 2010  
 
 
 
 
  Rector opent EL CID: ‘Geen meningen maar feiten.’
‘Het draait in de wetenschap om feiten, niet om meningen. Denk daaraan als je op internet, in het bijzonder op Hyves of Twitter bent.’ Dat zei rector-magnificus Paul van der Heijden in zijn welkomsttoespraak op de eerste dag van de EL CID tegen de nieuwe studenten in een propvolle Hooglandse kerk.
  Lees verder
 

 
  Onderzoek naar emotie en cognitie bij nemen van beslissingen
Grensverleggend, noemt hij het. Cognitief psycholoog prof.dr. Bernhard Hommel gaat een omvangrijk interdisciplinair onderzoek leiden naar de verwevenheid van rationele en emotionele aspecten van menselijke beslissingen. Het NWO Programme of Excellence steunt het project met een subsidie van € 500.000.
  Lees verder
 

 
  Studente debuteert met scriptie
Oud-masterstudent Wijsbegeerte van een Bepaald Wetenschapsgebied Deborah Klaassen debuteert dit najaar bij Prometheus als schrijfster. Haar debuut schreef ze bij wijze van scriptie ter afsluiting van een masteropleiding Creative Writing van schrijfster Fay Weldon in Londen.
  Lees verder
 

 
  Grote Europese subsidie voor Eveline Crone
Prof.dr. Eveline Crone (Instituut Psychologie) heeft een 'Starting Grant' ontvangen van de European Research Council. Ze krijgt € 1,5 miljoen voor onderzoek naar de hersenontwikkeling bij kinderen en pubers.
  Lees verder
 

 
  P&O-nieuws
 

   

 
  Agenda