Jaargang 6, 22 juni 2010
 
Jan Decleir leert Oudengels van Leidse prof
afbeelding Bonifatius, op 5 juni 754 bij Dokkum vermoord, kwam uit Zuid-Engeland. Zijn taal was Oudengels en Jan Decleir die zijn rol op het witte doek vertolkt, spreekt dat ook. Prof.dr. Rolf Bremmer verzorgde de Oudengelse en Oudfriese teksten voor De Schaduw van Bonifatius.
Lees verder

By Jove, they’ve got it!
afbeelding

Het lustrumconcours Wetenschap & Wereld is donderdag 17 juni gewonnen door de Leidse taalkundigen met hun programma ‘KlinkerMikken en KlankKleuren’. Zij lieten het beste aan het publiek zien waarom hun wetenschap - de fonetiek - interessant, leuk én nuttig is.

 Lees verder

Impressie van gevarieerde Lustrumweek
afbeelding

De Universiteit Leiden viert een jaar lang het 87e lustrum. Maar de feestweek van 12 tot 18 juni was een hoogtepunt: met onderwijs, sport, wetenschap, feest en de eerste Vrijheidslezing. Bekijk de foto-impressie.

Bekijk de fotoserie

Teamdenken onder verpleegkundigen ter discussie
afbeelding

Het gangbare teamdenken verhindert dat verpleegkundigen optreden als echte belangenbehartigers. Elke verpleegkundige zou persoonlijk betrokken moeten zijn bij één of meer patiënten, vindt verpleegkundige en docent ethiek Mirjam Houtlosser van het LUMC. Woensdag 30 juni promoveert ze.

 Lees verder

Salman Rushdie inspirerend en geestig
afbeelding

In zijn lezing sprak de Britse schrijver op filosofische en geestige wijze over het thema vrijheid. De Leidse Vrijheidslezing zal tweejaarlijks worden gehouden, bij toerbeurt georganiseerd door de universiteit, het LUMC en de gemeente.

 Lees verder

VKI-operatie per 1 juli op schema afgerond
afbeelding

De operatie Verlaging Kosten Infrastructuur – bezuiniging op de centrale diensten - heeft mede gezorgd voor de gezonde financiële situatie waarin de Universiteit Leiden weer verkeert. VKI-II wordt per 1 juli op schema en mét de beoogde kostenreductie afgerond.

 Lees verder

P&O-nieuws
afbeelding
En verder