Jaargang 6, 23 maart 2010
 

Leidse rechtenstudent wint ECHO-award

 
afbeelding

Rechtenstudent Mohamed Chohabi heeft de ECHO-award voor de meest excellente, ambitieuze en maatschappelijk betrokken allochtone student gewonnen. ‘Onderwijs is het machtigste wapen om de wereld te veranderen’, zegt Chohabi.

 
     

Belangrijke factor in uitzaaiing van borstkanker geďdentificeerd

 
afbeelding

Leidse onderzoekers ontdekten dat het eiwit annexine A1 een belangrijke rol speelt in uitzaaiing van borstkanker. Het reguleert de plasticiteit van cellen waardoor tumorcellen beweeglijk worden en kunnen uitzaaien. Dinsdag 23 maart publiceren ze hun resultaten in PNAS Online Early Edition.

 
     

Academische Pabo nu ook in Den Haag

 
afbeelding

Hogeschool INHolland Den Haag en de Universiteit Leiden beginnen per 1 september samen de Academische Pabo Den Haag. Dit is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen.

 
     

Liefde en erotiek in de UB

 
afbeelding

In de 16de en 17de eeuw waren prenten en gedichten over de liefde zeer populair. Uitingen daarvan zijn vanaf 25 maart te zien op de tentoonstelling Liefde en erotiek in de nieuwe tentoonstellingsruimte van de Universiteitsbibliotheek.

 
     

Zoals vanouds met Ayaan Hirsi Ali

 
afbeelding

Het was helemaal weer zoals vanouds, vrijdagmiddag 19 maart in de Pieterskerk tijdens de NOVA College Tour. Al gauw ging de discussie tussen Ayaan Hirsi Ali en studenten over de vraag wat met betrekking tot het thema vrouw en islam religieus en wat cultureel is ingegeven. Uitzending: dinsdag 23 maart 21.40 uur, Nederland 3.