Jaargang 6, 16 maart 2010
 

Symposium Lorentz Fellow Richard Gill

 
afbeelding

Op 22 maart, vijf dagen na de laatste zitting in de zaak Lucia de B, wordt hoogleraar Statistiek Richard Gill benoemd tot Distinguished Lorentz Fellow 2010-2011. Ter gelegenheid daarvan organiseert Gill een ontbijtsymposium over de verhoudingen tussen media, wetenschap en recht.

 
     

Pedagogen pleiten voor instantie die Bureau Jeugdzorg controleert

 
afbeelding

Het aantal kinderen in de pleegzorg is in tien jaar meer dan verdubbeld. Maar ook hun problematiek is verhevigd. Donderdag 18 maart verschijnt een boek waarin pedagogen hun visie geven op de ontwikkelingen in de pleegzorg.

 
     

Uw mening over werken bij de Universiteit Leiden

 
afbeelding

Dinsdagmiddag ontvangen de medewerkers een tweede herinnering voor het invullen van de personeelsenquête waarin hen om hun mening wordt gevraagd over werken bij de Universiteit Leiden. Deelnemen kan tot 24 maart.

 
     

Pittige Annie Romein-Verschoorlezing van Femke Halsema

 
afbeelding

‘Het gemak waarmee de financiële afhankelijkheid van vrouwen wordt gebombardeerd tot een vrije keuze () is een vorm van elitair luxe-denken.’ Het Groot Auditorium was te klein om alle vrouwen en mannen te herbergen; dertig personen moesten het in een zijzaal doen met Halsema op beeldscherm.

 
     

Restauratie Sterrewacht bereikt ‘hoogste punt’

 
afbeelding

De restauratie van de Sterrewacht verloopt voorspoedig; de verwachting is dat deze aan het einde van het jaar is afgerond. Op donderdag 11 maart werd het ‘hoogste punt’ bereikt door de gerestaureerde koepels terug te plaatsen op het dak.

 
     

Geliefde wierballen bedreigd

 
afbeelding

Niet iedereen denkt meteen aan algen, als het gaat over bedreigde soorten. Maar ook onder algen zijn er soorten die het moeilijk hebben, zoals ‘Aegagropila linnaei’. In het tijdschrift BioScience beschrijft Christian Bödeker de wereldwijde achteruitgang van deze soort. Hij pleit voor bescherming.