Jaargang 6, 12 januari 2010
 

Drie Marie Curie-subsidies voor jonge natuurkundigen

 
afbeelding

Drie wetenschappers van het LION hebben een Marie Curie-subsidie gekregen voor hun onderzoek. Susanne Fenz en Stefan Semrau komen de Biofysicagroep van Thomas Smidt versterken. Peter Zijlstra gaat aan de slag bij onderzoeksgroep Moleculaire Nano-optica en Spins van Michel Orrit.

 
     

Stimuleringsprogramma voor allochtone studenten met belangstelling voor onderzoek

 
afbeelding

In het kader van het Programma Studentassistenten Onderzoek kunnen talentvolle allochtone bachelorstudenten extra onderzoekservaring opdoen en zich oriënteren op een wetenschappelijke loopbaan. Selectie vindt plaats op basis van studietempo, motivatie en cijfers.

 
     

Leids Papyrologisch Instituut 75 jaar

 
afbeelding

In 1935 schonk de Engelse verzamelaar E.P. Warren 21 Griekse papyri aan de Leidse universiteit. Dat was de aanleiding voor het oprichten van de ‘Stichting het Leids Papyrologisch Instituut’. Precies 75 jaar later vieren we dat met een tentoonstelling in het RMO.

 
     

Professionele en populaire visies in ‘Korean Histories’

 
afbeelding

De professionele geschiedbeoefening en de populaire geschiedenis staan niet los van elkaar, in tegendeel: ze beïnvloeden elkaar. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe, peer reviewed tijdschrift ‘Korean Histories’ waarvan onlangs het eerste nummer online ging.

 
     

Nieuw Academisch Talencentrum bij Universiteit Leiden

 
afbeelding

Op 21 januari 2010 wordt het nieuwe Academisch Talencentrum van de Universiteit Leiden officieel geopend tijdens het openingssymposium Lang zal je leren. Het Academisch Talencentrum is ontstaan door samenvoeging van drie afdelingen die zich bij de universiteit met taalvaardigheids-onderwijs bezighielden.

 
     

‘Leidse Passie’ motto van diesviering voor alumni

 
afbeelding

Lezingen over liefde, wiskunde, migranten en stamcellen, en een bezichtiging van het Academiegebouw. Onder het motto ‘Leidse Passie’ organiseert het Leids Universiteits Fonds (LUF) op zaterdag 13 februari de diesviering voor alle alumni in het Kamerlingh Onnes Gebouw.