Jaargang 5, 1 september 2009
 

Academische Pabo Leiden en Rotterdam geopend

 
afbeelding

Dinsdag 1 september heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt in het Academiegebouw de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs, kortweg Academische Pabo, feestelijk geopend. De combinatiestudie wordt verzorgd door de Pabo Hogeschool Leiden, Pabo Thomas More Rotterdam en het Instituut Pedagogische Wetenschappen.

 Lees meer

 
     

Academiegebouw heropend

 
afbeelding

Met de onthulling van een reliëfsculptuur opende koningin Beatrix op 31 augustus het geheel gerestaureerde Academiegebouw.

 
     

Gevarieerd programma bij opening academisch jaar

 
afbeelding

Op 31 augustus werd het academisch jaar geopend. Alexander Pechtold hield de openingstoespraak. Paul van der Heijden presenteerde het instellingsplan 2010-2014, een onderzoeker en een student vertelden waar zij warm voor lopen.

 
     

‘Het bruist bij LIBC-junior van de ideeën’

 
afbeelding

Hoe ontwikkelen de hersenen zich van de geboorte tot en met de adolescentie? En waarom worden jongeren zelf zo karig bedeeld met informatie over hun eigen brein in ontwikkeling? Twee nieuwe websites van het Leiden Institute for Brain and Cognition voorzien in een antwoord.

 Lees meer

 
     

Oud-secretaris-generaal van de NAVO wordt hoogleraar

 
afbeelding

Jaap de Hoop Scheffer wordt de eerste bekleder van de Kooijmans-leerstoel aan de Campus Den Haag. Hij gaat onderwijs geven over internationale politiek en de diplomatieke praktijk. ‘Ik zie voor mezelf een belangrijke rol als ‘ambassadeur’ voor de Universiteit Leiden weggelegd.’

 Lees meer

 
     

De tegenstellingen in de Sovjet-Unie bij Studium Generale

 
afbeelding

Dr. Henk Kern wil de tegenstrijdigheden van het Sovjetexperiment spiegelen aan het huidige Rusland. Hij doet dat in een reeks van vier colleges bij Studium Generale. Woensdag 9 september gaat de reeks van start.

 Lees meer

 
     

‘Ik heb met de academische zweep gehad’

 
afbeelding

Johannes van Dam maakt zich al heel lang boos. Over de manier waarop Nederlanders met voedsel omgaan, over voedsel schrijven en over wat ze eten. Hij is een van de sprekers in Eten en Vreten, de Studium Generalereeks die op 8 september begint.

 Lees meer