Jaargang 5, 11 augustus 2009
 

Koningin opent gerenoveerd Academiegebouw

 
afbeelding

Koningin Beatrix verricht maandag 31 augustus de opening van het gerenoveerde Academiegebouw van de Universiteit Leiden. De dakconstructie is hersteld en het interieur is grondig verbouwd.

 Lees meer

 
     

Zelfs het stadscarillon doet mee met de EL CID

 
afbeelding

Terwijl het carillon van het Leidse stadhuis verschillende studentenliederen laat horen en de Top 40-hit 'Touch You Right Now', wandelen vele groepjes eerstejaarsstudenten door de stad onder begeleiding van hun (duo)mentor.

 Lees meer

 
     

Moza´eksubsidies voor allochtone toppers

 
afbeelding

Vier jonge, talentvolle Leidse allochtone afgestudeerden krijgen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie uit het programma Moza´ek. De wetenschappers in de dop kunnen met deze subsidie vier jaar promotieonderzoek doen.

 Lees meer

 
     

De onverwachte rol van IL-27 bij aderverkalking

 
afbeelding

In de periferie van onderzoek duikt soms iets onverwachts op. Tijdens haar masterstage deed OrnÚlia Ramos onderzoek naar de rol van het eiwit IL-17 bij aderverkalking. IL-27 deed ze erbij. Maar juist dat eiwit leverde een verrassing op. Ramos kreeg in 2008 een Moza´ekbeurs voor promotieonderzoek naar IL-27.

 Lees meer

 
     

De Filippijnse krokodil krijgt een nieuwe kans

 
afbeelding

Met het uitzetten van vijftig in gevangenschap gekweekte Filippijnse krokodillen hopen onderzoekers van het Instituut voor Milieuwetenschappen het herstel van de krokodillenpopulatie te versnellen.

 Lees meer

 
     

Dorpelingen stelen vlees van leeuwen

 
afbeelding

Leidse milieuwetenschappers zagen hongerige dorpelingen in het noorden van Kameroen vlees stelen van de prooi van leeuwen.

 Lees meer