Jaargang 5, 2 juni 2009
 

Plantensoorten verdwijnen en verschijnen

 
afbeelding

Het verdwijnen en (weer) verschijnen van plantensoorten is in Nederland een normaal verschijnsel. In de periode 1981-2000 is het aantal verdwijningen echter aanzienlijk lager dan daarvoor en het aantal teruggevonden soorten veel hoger. Mogelijk is de klimaatverandering de oorzaak.

 Lees meer

 
     

Wat doet de beveilingsmanager?

 
afbeelding

De universiteit heeft sinds een paar jaar een beveiligingsmanager. Dat is André Morsman:‘Vluchtwegen, nooduitgangen, brandgevaar, ontruimingen, dat alles is goed geregeld op de universiteit en zit goed tussen de oren. Beveiliging nog niet. Dat kan vandaag de dag niet meer.’  Deel vier uit een serie over unieke functies bij de Universiteit Leiden.

 Lees meer

 
     

West leest oost

 
afbeelding

De bestudering van moderne literatuur uit het Midden-Oosten, met Nobelprijswinnaars als Pamuk en Mahfoez, is betrekkelijk nieuw en er bestaat nog weinig internationale samenwerking. De workshop ‘West Reads East’ die op 23 en 24 mei in Berlijn werd gehouden, is een eerste aanzet. Petra de Bruijn doet verslag.

 Lees meer 

 
     

Twee werelden van diversiteit

 
afbeelding

Van 25 tot en met 29 mei stond de universiteit in het teken van de diversiteit. Hiervan kunt u een foto-impressie bekijken. Masterstudente Lian van der Krieke ervaart hoe belangrijk diversiteit in de latere beroepspraktijk is. Tweemaal diversiteit, maar heel verschillend.